skavenhead.jpgA patkányemberek a Warhammer világában több mint száz kisebb-nagyobb klánra oszlanak. Ezeket bőven dokumentálták különböző könyvekben, de aki nem akar egy kisebb vagyont költeni a skaven heraldikát taglaló (egyébként nagyon szép) kötetre, az nehezen vadássza össze a szükséges információkat az internetről. Remélem, hogy egyszer majd fel tudom rakni azt a bizonyos könyvet a polcomra, és biztos vagyok benne, hogy rongyosra fogom nézegetni, de addig is nem állhatnak a patkányaim festetlenül!

Nekiálltam hát, és a webről szedtem össze mindent, amit a klánokról tudni lehet. Bár törekedtem a lehető legtöbb információt levadászni, sajnos a cikkem hiányos. Részben azért, mert a háttéranyag folyamatosan bővül, részben pedig azért, mert hiába bővül, a legtöbbjéhez nem férek hozzá (idő és/vagy pénz hiányában). Amennyiben bárki hasznos infókat tud még, bátran egészítse ki a cikket a kommentekben! (Illetve akkor is, ha valaki hibát észlel a felsorolásban. Törekedtem a legmegbízhatóbb forrásokra támaszkodni, de baki becsúszhat.)

A négy nagy klán:

Skyre: Technokraták. Színük a zöld, vörös, fehér, és persze a bronz páncél.

Eshin – Orvgyilkosok. Színük főleg a fekete, kevés szürkével. A szőrük általában fekete.

Moulder –  Színük a piros és a fehér. Mutánsok tenyésztői.("Az igazság odaát van!")

Pestilens – A hatalmas démon, Nurgle hívei. Ragály és dögvész terjesztői. Színük a gennyzöld.

Thrall és Warlord klánok (a teljesség igénye nélkül):

Mors – Fehér, vörös, fekete. Az ötödik legnagyobb klán. Valószínűleg nem sokáig…
Rictus – Népességükhöz képest sokkal több Stormvermint nevelnek ki, mint a többi klán. Színük a szürke és fekete. A Crookback Hegység járatait ellenőrzik: a környék Éjgoblin klánjai kifogyhatatlan forrásai a rabszolga kereskedelemnek, ezért a Rictus klán nagyon gazdag.
Skab – Nuln városa alatt élnek, nemrég alaposan megtizedelték őket.
Scruten – A Wasteland (egyik) népe.
Carrion – A legügyesebb kukázók. Színük a fekete és a vörös.
Crooktail – Vörösre festik szőrüket, ruháik szürkék és feketék. Tüskésebbek a szokásosnál, pláne a farkuk. (Ami szinte skorpiószerű.) Kicsit nagyobbra nőnek a többi patkányembernél. Északon élnek, a Szarvas Patkány különösen nagy kegyében.
Ektrik - Odavannak a villámokért, legszívesebben mindent megsütögetnének velük. Színük a krémbarna és vörös. A Skryre klán csatlósai.
Feesik - A Pestilens klán csatlósa. Zászlajuk zöld, ruhájuk zöld és barna.
Ferrik - Egy elhagyott törpe tárnavárosban élnek, ezért a fegyvereik és páncéljuk viszonylag jó minőségű. (…és fényes.) Színük a barna, egy kevés vörössel.
Fester - A Pestilens klán csatlósa, elég lekoszlott népség. Zászlajuk sárgásbarna.
Festerlingus - A Délvidéken (Nem a Vajdaságban, hanem Southlands területén) alapított klán.
Festus
Gangrous - Nem szeretnél ennek a klánnak a tagja lenni, ugyanis levágják a mancsukat és fegyverekkel helyettesítik. Hook rulez. A színük a krémbarna.
Gnaw – Barbár skavenek a Badlands területén. Fakó a bundájuk, színük a sárga és barna. Sok fát és csontot használnak fegyvereikhez. Kivert fogakkal díszítik ruhájukat.
Gratzz - A Pestilens klán csatlósa.
Gristlecrack - Különösen sok rabszolgát tartanak, különösen sok láncon. A színük a piszkossárga.
Gritak – A Mors klán nemrég elárulta és elpusztította őket.
Gritus – Ruhájuk vörös és szürke, zászlójuk zöldesfekete.
Grutnik
Kreepus - Az Eshin klán csatlósa. Zászlójuk piszkosfehér, jelképük a tőrt markoló kéz. Ruháik szürkék, páncéljukat feketére mattítják.
Krik
Krizzor – A Dark Lands skavenjei.
Liskit
Makris – Túl ambiciózusak voltak és szembeszálltak a Tizenhármak Tanácsával. A következmény az lett, hogy a Tanács lemészárolta őket.
Mange – Tengerzöld a színük, szeretik pikkelyes mintákkal díszíteni a ruhájukat.
Merkit – Az Első Skaven Forradalom első áldozata. A túlélők sorsa ismeretlen.
Morbidus - A Pestilens klán csatlósa.
Mordkin - Jelképük a kihegyezett lábszárcsont. Bundájuk szürke vagy fehér. Ruhájuk átlagosnál is rongyosabb fekete és szürkésfehér.
Rikek - Nagashizar területén alapítottak új fészket maguknak. Akkor ez jó ötletnek tűnt. Nagash visszatérésekor kiderült, hogy nem az. Csak néhány skaven élte túl a welcome back partyt.
Rikket
Septik - A Pestilence klán csatlósai, akik hasonlóképp rajonganak a kórságokért. Ruhájuk piszkosfehér, de zászlójuk zöld.
Skrapp – Bundájuk fakó, szürkés. Fekete vagy sötétszürke csíkokat festenek magukra. Zászlajuk is szürke, rongyos.
Skrat - A Pestilens klán csatlósa.
Skrittlespike – Skavenblight legmélyebb bugyraiban élnek, soha nem jönnek elő a napfényre. Szemük és fülük megnagyobbodott, így első ránézésre is különböznek a többi skaventől. A hangos zajoktól félnek, szóval nem túl hatékony harcosok…
Skurvy - Tobaro városa alatt fészkelnek. A legnagyobb tengeri flottával rendelkező klán. (Tudjátok, a patkányok menekülnek először a süllyedő hajóról. Ezek vajon egyszerre ugranak?) Színük a sárga/szürke.
Scruten - Tengeri kötődésű nép, zászlajuk olyan, mint a rothadó moszat. Szeretik az élénk színeket: piros, sárga, kék szalagokat kötnek ruhájukra, karjukra. A lila, rózsaszín ruhadaraboktól sem riadnak vissza.
Skully – Valaki a Warhammernél nagyon szerette az X-aktákat. Előbb Mulder, most meg Scully… Egyébként elég kis klán, a színük a vörös. Az Eshin klán ügynökei.
Spittl – Barbár klán. Színes tollakkal díszítik magukat, ruhájuk kékesszürke. Van egy enyhe gyíkember-hangulatuk.
Skuttle – A zöld különböző árnyalataiba (akár egész élénkbe) öltöznek.
Treecherik - Az Eshin klán csatlósa. Színük a vörös.
Volkn - Vulkanikus területen élnek, ezért vörösre festik a szőrüket és obszidián fegyvereik vannak. Ergo ők is egy „Stendhal-klán”: színük a vörös és fekete.
Vrrtkin – Fradista klán: zöld egy kis fehérrel. Többségük gázmaszkot visel. A Skryre klán csatlósa, a Doomwheel gyakori „pilótái”.
Gowjyer
Skaul
Sleekit
Mawrrl – A Második Skaven Forradalom alatt tűnt el a föld színéről (de még alóla is) ez a klán.
Klaw
Famin
Skitr

Ha a téma érdekel, és még nem olvastad az előző skaven posztomat, feltétlenül látogass el oda.

Forrásaim: 

Uniforms and Heraldry - Skaven

Whfb.lexicanum

 

Szerző: StyxWar  2013.11.17. 21:31 2 komment

Címkék: festés warhammer skaven fluff

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr765639712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2013.12.02. 15:47:44

Ezek a skavenes cikkek jók voltak. Köszike értük.

StyxWar 2013.12.02. 19:09:08

@bogesz001: Szívesen! Tervezem, hogy lesz több hasonló.
süti beállítások módosítása