jonescascet.jpgEnnyi Tomb King meccs után egészen biztos vagyok benne, hogy az Indiana Jones sorozat legértelmetlenebb része "Az elveszett Frigyláda fosztogatói".

Warhammer értelemben mindenképpen.

Az érveim:

1, Elveszett. Remek! ...de mi a fenének kellett megkeresni?! Hagyni kellett volna ott, ahol volt. Jó messze mindenféle károkozási lehetőségtől.

2, "Fosztogatói"?? Nem tudom, mit lehetne kivenni belőle. Én leginkább a szerkezeti integritásától szeretném megfosztani. 

3, Ha már film készült róla, teljesen felesleges szereplőket szerződtetni hozzá. A Cascet elintéz egyedül mindent.

No, akkor a Hegyibeszéd után jöjjön a füstölgés oka: 4x1500 pont, Lizardman + Tomb King vs WoC + High Elf 

Ezúttal a Zsáklakban játszottunk. Seregek tekintetében Puszti az új játékszert, a Gyíkot hozta, Dzsoki a TK-t, SomiTomi a WoC, én pedig a HElf erőket. A résztvevők számát és seregeit tekintve úgy döntöttünk, sutba dobjuk az egyébként sokkal logikusabb Lizardman+Helf kontra WoC+TK leosztást. Kicsit már az elején aggódtam amiatt, hogy két klasszisokkal tapasztaltabb játékos került velem szembe, de szerencsére SomiTomival kaptunk annyi könnyítést, hogy a "szövetségi rendszer" táblázatban nem a "rossz", hanem a "semleges" kategóriát választhattuk. Ezután, látva a méretes Chaos Warrior kockát a szép nagy White Lion osztag mellett, egy Kimérával a jobb szélen, valamint a Loremastert és egy Beast Lvl1 mágust a közelben, már nem aggódtam annyira. (Plusz volt némi lándzsásunk, pokolkutyánk, trollunk, marauderünk, 5 Ellyrian Reaver és 6 Dragon Prince.)

A gyíkok némi köpőcsöves scout osztaggal, szalamandrákkal, sok saurus warriorral és némi proxigorral kroxigorral jöttek, a TK gerince a Cascet és a sok íjász volt. Az íjászok egy része ushabti volt, amiktől sajnos sokkal tartottunk, mint kellett volna. (...meg a kroxiktól is.) Főleg azért, mert most találkoztunk velük először, ergo nem ismertük az erősségeiket/gyengéiket a harcmezőn. Persze Puszti és Dzsoki elmondta a statisztikáikat, de attól még nem leszünk hirtelen szakértők ellenük. Mivel ezek kerültek együtt a mi szemszögünkből bal szélre, mi inkább a jobb oldalon erősítettünk. (Lőtávolon kívül.) A gyors egységekkel (Dragon Prince, Kiméra, Reavers) megpróbáltunk az ellenséges vonalak mögé kerülni, hogy becserkésszük a Cascetet, meg a TK idézőket. Lehet, itt csesztük el: neki kellett volna rohanni ezeknek a nagyfiúknak. Talán. 

proxigor.jpg

Ez egy Proxigor.
(Nemtom, ez kinek jutott eszébe, de nem én voltam.)

A Kiméra bejutott a vonal mögé, lefújta az egyik TK mágust, meg egy csomó csontit elhamvasztott. A nehézlovasok is jó úton haladtak a szalamandrák legyalulásához. (...akikkel Puszti megint ügyesen manőverezett, szóval nem jelenteném ki, hogy tuti leszedtük volna őket.) Egészen addig jól álltunk, míg a Cascet ki nem dobott egy Irresistible Force-os kört. Ilyenkor ugyebár hiába szorongatja a segédmágus a Dispel Scrollt, hiába van a Loremasternél két marék dispel kocka, meg a Book of Hoeth. Csak néma együttérzéssel figyelték, ahogy a Cascet egyetlen lövéssel letakarította a teljes, addig sértetlen Dragon Prince ÉS Marauder osztagot, valamint megcsócsálta a Warrior csapatot.

Marauder1: Te haver, figyu... hova lettek mellőlünk a Dragon Prince-ek?

Marauder2: Nemtom, az előbb még ott voltak, ahol most villámlik.

Marauder1: ...ésööö... mér jön erre az a villám?!

Chaos Warrior1: Te haver, figyu... hova lettek mellőlünk a Marauderek?

Mivel addigra a White Lion osztag komoly veszteségeket szenvedett az íjászok miatt, ezen a ponton el is dőlt a mérkőzés. Puszti nagyvonalúan felajánlott egy döntetlent, amit el is fogadtunk SomiTomival. Igazából vesztettünk volna.

Tapasztalatok:

- A szalamandrák még mindig súlyosak.

- Az Ushabti + Kroxigor balszárnynál kellett volna támadni.

- Gyíksereg (értsd: szalamandrák) ellen az jó, hogy 2+ wardja van tűz ellen pár osztagomnak, csak nem ártana azokat használni is.

A bónusz kérdés: Tud valaki hatásos taktikát a Cascet ellen?

 

Előkészületben:

- Fellegvár: Tor Athala kampány (WoC kontra High Elf) 2. csata

- Szentesi Míting 1.csata: 3000 pont Vampire Counts kontra 2x1500 Helf + Törpe

- Szentesi míting 2. csata: 4x1500 Woc+Törpe kontra Lizard+Helf

- Szeráj: 1000 pont Empire kontra Helf (Syryus beavató csatája)

Szerző: StyxWar  2014.08.07. 18:28 4 komment

Címkék: battle report high elf csatajelentés Lizardmen Tomb Kings Warriors of Chaos

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr896581877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2014.08.08. 12:33:52

Ejj-ejj,t essék megnézni újra Jonsey kalandjait, abban is benne van, hogy amíg a néppel volt a szövetség ládája, addig isten tűzoszlop képében kísérte őket. És nyilván semmilyen ellenség szerkezeti integritásának nem tett jót egy tűzoszloppal való találkozás - lásd a film végét... vagy egy flame cannont.

Új novella mikor, btw?

StyxWar 2014.08.08. 13:26:27

@Petrow: Nem igazán értem ezt a tűzoszlopos kommentedet, lehet iszok még egy kávét, hátha az hiányzik az értelmezéshez szükséges egyenletből. :)

A novella következő része már félkész, csak a nyaralás közbeszólt. Figyelembe véve az egyéb teendőimet, kb egy hetet tippelek neki.

Petrow 2014.08.08. 15:49:25

"...biztos vagyok benne, hogy az Indiana Jones sorozat legértelmetlenebb része "Az elveszett Frigyláda fosztogatói".
...
1, Elveszett. Remek! ...de mi a fenének kellett megkeresni?! Hagyni kellett volna ott, ahol volt. Jó messze mindenféle károkozási lehetőségtől."

Erre írtam, hogy anno a náczikok miért akarták újra megtalálni.

Casket ellen hatásos taktika?
Billegő asztal, deploynál valami ingatag kartondobozra feltenni, majd amikor az ellenfél fel szeretné rakni, "figyejjé má, nem egy egér mászik épp a táskádba... jajj, bocs, hát nem levertem? sebaj, hozz be még egy lordot az árából!"

Novellát meg várjuk szeretettel!

StyxWar 2014.08.08. 19:33:29

@Petrow: Frigyláda: Igen, igen, azóta leesett. :)

Casket: ...sejtettem, hogy csak valami ilyesmi lehet...
süti beállítások módosítása