savageorc.jpgFélelem és Rettegés Fábiánsebestyénen, IV. csata - 4x1500 Ork+Lizardman vs. High Elf+High Elf

Eredetileg 4x3000 pontos csatát terveztünk: két Ork (Gorgi és Puszti) a két High Elf (Tirold és én) ellen. De becsúszott némi hiba: Puszti nem hozta az orkjait. ...és nem is volt hozzájuk kedve, hiába volt Gorginak bőven plusz bábúja, kölcsönbe. Bevallom, kicsit csalódott voltam, de elvégre ez egy játék, nem kényszer. Miért kellett volna erőltetnie az orkokat, ha egyszer nem akarta? A kedélyek megnyugtatása végett Puszti megígérte, hogy a közeljövőben a Sasfészekben bepótoljuk a Mega Ork vs. Helf csatát. A "közeljövőben" szó értelmezése nem került alaposabb megvitatásra.

Késő is volt már nagyon, mire elkezdtük, és nem akartunk hajnal hatig játszani. Ergo maradt a 4x1500 pont, és az egyik ork hadtest helyett a Gyíkok álltak fel.

Az ellenfelünk seregének lényegi eleme egy gigászi ÉS egy "kisebb" horda savage ork, PLUSZ egy horda saurus warriror, nomeg két osztag szalamandra volt. Mi hoztunk két Silver Helm meg egy Dragon Prince ménest, egy Fagyfőnixet, egy nagy kocka Főnix Gárdát. Háááát.... leégtünk, mint norvég turista a Kanári-szigeteken.

Puszti azzal kezdte, hogy a szalamandrákkal alágyújtott a Főnix Gárdának. 4+ ward ide vagy oda, a grillpartiban maradandó égési sérüléseket szenvedett az osztag egyharmada. Később a Dragon Prince-ek, a Silver Helmek és a Főnix összehangolt rohammal szaladt neki a nagyobbik savage ork bandának. A másik Silver Helm osztag bal oldalon a főosztagtól távol tartotta a kisebb savage ork hordát, valamint kihasználtuk a terep adta előnyöket és ezzel késleltettük egy ideig a saurus blokkot. Sajnos nem elég sokáig.

A savage kontra dragon prince+silver helm+főnix pofozkodásban sajnos nagyon benéztem egy dolgot: a sámánt kellett volna ütnöm, amennyi lovaggal csak tudom. ...de a sok ronda zöld izé között fel se tűnt nekem, hogy egy mágikusan aktív tag is feszít az első sorban. Némi adok-kapok után, ha jól emlékszem a 4. körben megállapodtunk abban, hogy mindenkinek hasznára válna egy nagy alvás.

Az elfek nagyon kikaptak, és bár kényelmes lenne a kockák szeszélyére fogni az eredményt, igazából nem lehet. A sereglistánkkal melléfogtunk. Tanulságos volt.

 

Tapasztalatok:

- Az orkok veszélyessége nem csak pletyka.

- Nem volt jó taktika full lovas sereget hozni, mert egy figura így túl sokba került, nem tudtunk elég "embert" besorozni. A lovagok nem hozták vissza az árukat. (Mentségünkre szóljon, hogy arra számítottunk, az orkok hoznak egy csomó hadigépet, meg talán gyíkember "béka" is lesz. A széleken a frontvonal mögé akartunk kerülni. ...csak végül full gyalogos sereggel álltak fel. Megszívtuk.)

- A szalamandrák ellen (...hoztuk volna a Dragon Prince-et, de) rosszul helyezkedtünk, Puszti meg ügyesen.

+ Gorgi remek figurafestő, gyönyörűek a bábúi! Mondjuk egy jövendőbeli sebésztől el is várható a biztos, remegésmentes kéz.

 

A fábiánsebestyéni tábor többi meccse:

Revans a Tomb Kingek ellen

Vámpír termékbemutató

Patkányelfek a gyíktörpék ellen

Szerző: StyxWar  2014.07.21. 08:13 Szólj hozzá!

Címkék: ork high elf csatajelentés Lizardmen Phoenix Guard

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr676518269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása