Ma csak egy „rövid” felsorolást szedtem össze az ork és goblin törzsekről, a tegnapi Waagh! témát folytatva. A törzsek neve mellett az is szerepel, hogy hol van a szálláshelyük. A legtöbb klánhoz pár szó jellemzés is társul, de több infó összeszedésére sajnos ma nem volt időm. (Néhol még a szálláshely is hiányzik.) Remélem egy „update” fog következni néhány nap múlva és legalább annyit összeszedek róluk, mint anno a skaven klánokról.

Goblin törzsek

Törött fejsze törzs – Death Pass, Világszéle-hegység keleti oldala. A valaha élt legnagyobb goblin (hatalmi és méreti szempontból egyaránt), Pocakos Grom ebből a törzsből származott. Miután egy ideig a birodalmat terrorizálta, Grom inkább hajóra szállt Ulthuan felé. Eltharion nagyúr ezt nem tartotta jó ötletnek és saját kezűleg koncolta fel a nagyvezírt, amint az partra szállt.
Törött orr törzs – Világszéle-hegység, a Keserű-tengertől északra. Háborút viseltek Karak-Azul törpéi ellen és Lábrágó Boggrub vezetésével sikerült két értékes hadigépet zsákmányolniuk, amivel később feldúlták Averlandot, sok fejtörést okozva ezzel a Birodalomnak.
Kutyafiúk -
Repülő goblin törzs – A Badlands déli része.
Egyszeműek – A Vak-folyótól északra. Valamilyen eszement oknál fogva a törzs tagjai kiszúrják az egyik szemüket. Mostanában fasírtban vannak a Holdsarló klánnal.
Kaszások -
Vörös Felhő klán – A Vörösfelhő-hegység körül élnek. Ők fedezték fel a Vörösfelhő és a Tűzhegység közti alagutat. A törpék nem örültek ennek, és 10 évig győzködték a goblinokat, hogy menjenek szépen haza. A klán maradéka végül szót fogadott.
Vörösképűek – A Gunbad-hegytől északra laknak. Az arcukat vörösre festik vagy tetoválják. A többi goblinhoz képest egész jó stratégiai érzékkel bírnak.
Rühesszem törzs – A Sárkánygerinc-hegységtől északra laknak. Egy béna történet miatt híresültek el: Szövetségre léptek az ork Kékarcúakkal (lásd később), hogy megépítsék a történelem legnagyobb zöldbőrű hajóhadát, „Orcmada” néven. Sikerült is elég sok hajót összeguberálniuk, de amikor kifutottak a tengerre, az egyetlen ork, akinél iránytű volt, véletlenül a parton maradt. A hajóhad 3 hónapig keringett körbe-körbe, mire megtalálták a partot. Addigra összesen három goblin maradt életben, a többit megették az orkok. Azóta a törzs rendszeresen bosszút akar állni a Kékarcúakon, Mérsékelt sikerrel.
Koponyabérc törzs -
Sárgaszeműek – A Blackfire Pass déli fele élnek, Averland rendszeresen szenved portyáiktól. Főleg a lovasságot farkasságot részesítik előnyben.

Erdei goblin törzsek

Lopakodó Halál Törzs -
Erdei Menekülők – Azhag, a Mészáros csatlósai.
Tátongó Bendő Törzs - Azhag, a Mészáros csatlósai.
Gyászagyar Törzs -
Szarvas Koponya Törzs - Azhag, a Mészáros csatlósai.
Holdállkapocs Törzs -
Gyökérrágók – Legbecsesebb ereklyéjük egy mágikus zászló, amit a Pókisten személyesen áldott meg.

Éjgoblin törzsek

Véres Lándzsa Törzs – Szálláshelyük a régi Törpe Ezüstút mindkét oldala, keresztül a Világszéle-hegységen. Stratégiailag nagyon fontos helyet foglaltak el.
Égőpofájúak -
Holdsarló Klán – Karak Nyolc Csúcsa körül élnek. Mióta Skarsnik felvirágoztatta őket, ez a klán a legjelentősebb az Éjgoblin (sőt, talán az összes goblin) törzsek közt.
Vöröszeműek – Vörösszem-hegység

Ork (és Fekete Ork) törzsek

Véreskezűek – Területük a Badlands nyugati hegyei, a tengerpart mellett. Rendszeresen fosztogatják Araby és Tilea területét, ami a leggazdagabb ork törzzsé teszi őket. Az extra zsákmány reményében sok troll és óriás is csatlakozik a seregükhöz.
Véres Nap Törzs -
Véres Agyar -
Kékarcúak – A Black Gulf mindkét szélén élnek. (Lásd még: Rühesszem goblin törzs.)
Töröttfogúak – A Tűzhegységtől keletre élnek, tagjai Fekete Orkok. Magas az elvárás a köreikben, még a goblinokat is elit harcosnak akarják kiképezni. Az a programjuk neve, hogy „Ittezzív Kikézzző”.
A Nagy Mészárlás Orkjai – Barak-Varrtól délre
Vaskarom Törzs – A Vonyító-folyó és a Vérfolyó köze, plusz Iron Rock. Vezérükről, Gorbad Ironclaw-ról híresült el ez a törzs. A Véreskezűek „testvértörzse”.
Vasbőrűek -
Nyaktiló Klán -
Vörös Agyar Klán – Nomád törzs a Délvidéken
Vörös Pajzs törzs – az Őrület Mocsarától keletre
Vörös Nap Törzs -
Szilánkos Csont Törzs -
Fehér Orkok – A Mad Dog Pass keleti vége és a Grimfang-hegy közt élnek. Igazi sorscsapás ez a törzs a törpékre.

Vadork törzsek

Csontorrúak – A Badlands déli részének mocsaraiban élnek. Vezérük Wurrzag, a sámán.
Bendőnyitók -
Kígyóvér Törzs – nomádok, folyton vándorolnak
Fehér Koponya Törzs – Araby mellett
Feketeorrúak -
Gennyes Sebhely Törzs(Van egy tippem, szerintem Nurgle hívei.)
Vaskoponyák -


Forrás: WHFB.Lexicanum

Szerző: StyxWar  2013.12.11. 21:14 Szólj hozzá!

Címkék: goblin ork fluff

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr135686681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása