styxspearmanthumb.jpgParasikoly kolléga évek óta szekrényben kallódó High Elf Spearman doboza jutányos áron átvándorolt hozzám. Mivel égető szükségem van Lord és Hero figurákra, és van egy marék kimaradt bitzem, csak 10 darabból lett valóban lándzsás, a maradék 6 különböző speciális entitásként fogja támogatni a hadseregemet. (Kettő már kész is van, hamarosan érkezik róluk a poszt. Elöljáróban annyit, hogy mivel konvertált figurák, Syryus szerint Frankensteinek. Szerintem inkább Frankensteinák, mivel nőneműek.)

Szóval, vissza a spearman osztaghoz: mindenki fémpáncélt fest nekik, de mivel a könyv szerint könnyűvértesek, nem éreztem indokoltnak, hogy állig vasban parádézzanak. Bőrpáncélt nekik! A kérdés csak az, hogy hogyan.

styxspearman1.jpg

Az eddigi műveletek

1, Fekete alapozó spray.

2, Basecoat: Vértezet, lándzsanyél, arc: Mournfang Brown. Cipő, alsóruházat, ing, pajzs: catachan green (a régi festéksorozatból). Lándzsahegy: Ironbreaker.

3, Layer: Arc: Cadian Fleshtone. Alsóruházat, ing, pajzs: Loren Forest.

4, Highlight: Alsóruházat, ing, pajzs: Elysian Green. 

5, Drybrush: Vértezetre: Snakebite Leather (régi festéksorozat)

6, Wash: Zöldekre: Biel-tan green, barnákra és fémre: Nuln oil.

7, Edge: Barnákra Snakebite Leather, zöldekre Elysian Green.

+ A zenész trombitája: Karak Stone/Zandri Dust/Screaming Skull. A szalagja: Mephiston Red után Mephiston Red/Screaming Skull 1:1.

+ Leendő gemstone effekt alá: Mephistone Red

Ami még jön

Értelemszerűen sok még a meló velük. Az arcokhoz egyelőre szinte hozzá sem nyúltam, a zászlóra valami egyszerű (freehand) rúna fog kerülni. A base is hiányzik, és az ékkövek elkészítését még csak YouTube-on mertem megnézni.

Mivel a Nuln Oil wash nagyon sokat sötétített a lándzsások "szoknyáin", kénytelen leszek még egy réteg drybrush-t felvinni Snakebite Leather színnel. Sajnos ez a technika valahogy nem áll a kezemre, ezért eléggé tartok tőle, hogy elcseszem vele a végeredményt... szóval még gyűjtöm a bátorságot.

A pajzsok

Mint azt talán észrevettétek, nem a rendes pajzsokat adtam nekik, hanem azt a darabot, ami egyébként csak a díszítés lett volna a nagyobb, nehézkesebb vasdarabon. Ráadásul nem is hagyományos pózban hordják, hanem inkább alkarvédő-szerűen. Szerintem így "elfesebb", mert karcsúbb, formásabb, dinamikusabb. Csak félig az én "találmányom": a díszítés komplett pajzsként való használatát a neten láttam, egy képen. Az alkarvédő-szerű póz viszont saját ötlet. 

UPDATE: A Spearman osztag festésének folytatásáról is írtam egy posztot. Képekkel.

Szerző: StyxWar  2014.10.10. 19:00 Szólj hozzá!

Címkék: festés high elf Spearman

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr606750155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása