naggaryththumb.jpgA ritkább blogbejegyzések oka, hogy mostanában főleg a seregem festésével foglalkozok. A Silver Helmek (lovak plusz lovasok) és a Swordmasterek, az RBT és a legénysége már majdnem kész, a Pofátlan Varázsló szintén. A Phoenix Guard egységem megmenekült a lemosótól(Azért festek egyszerre több egységet, mert így jobban esik. Punktumm.)

Ennek örömére átverekedtem magam az összes infotechnológiai problémán, és végre értékelhető minőségű fotókat készítettem a seregemről, átvarázsoltam a számítógépemre, ééééés felraktam ide! Még a photoshoppon is keresztülhúztam őket, baráti mértékű maximalizmusból fakadóan.

Tehát. Amit a javulófélben levő, de még mindig nem tökéletes minőségű fotókon láttok, azok a majdnem első ecsetpróbálkozásaim. Azért csak "majdnem", mert először néhány patkányon kísérleteztem, és csak utána mertem az elfekhez nyúlni.

 Mint látjátok, még egyik osztag sincs kész teljesen: talán a Phoenix Guardok és a két SilverHelm command group áll legközelebb ehhez. Félrefestéseket, egyéb hibákat kell még javítanom, nem is beszélve arról, hogy a legtöbb figuráról hiányzik a highlight, némelyikről a kar is. Ettől cseppet gyaloggaloppos Fekete Lovag feelingem támad, ha rájuk nézek, de sebaj: majd javul az állapotuk.

Mivel nem akarok újabb maratoni szócikket, későbbi posztokban, egyenként fogom részletezni, mit hogyan csináltam. Belinkelem alulra. Most csak bemutatom a High Elf seregkezdeményemet. A szemfüles, aki először megtalálja a beépített kémet, jelentkezzen a nyomravezetői jutalomért.

armypanorama1.jpg

Hátul balra a 20 Swordmaster, jobbközépen a főnixgárda, jobbra az RBT és legénysége, az első (két) sorban balról a Shadowland (naggaryta) lovasság és mágus, jobbról avelorni Silver Helmek (...avagy az egyenruhájuk alapján lehetnének caledoriak is. A hadijelvények és a pajzsok még nem kerültek fel rájuk az avelorni vérző szívvel). A legelső sor lovasai alól nem lopták el a lovat, csak még nincsenek leszedve a keretről.

Igen, hallom, amit mondasz: valóban nem konzisztens a sereg színösszeállítása. Ennek több oka van, amiből a legfontosabb a "Na és?! Nekem így tetszik!" faktor. Biztos a kezdők átka, de annyi színkombó tetszett, hogy egyszerűen nem tudtam választani. Most arra fogom a döntésképtelenségemet, hogy felállítok három kicsi, 1000-15000 pont körüli sereget: egy naggaryta, egy avelorni és egy lotherni. Többségében úgyis ekkora csatákat játszok. Egyelőre. Ha meg mégis 2000-2500 kellene, akkor össze tud fogni az a két elf királyság, nem esik le a gyűrű az ujjukról! Legfeljebb új értelmet nyer a "kékre-zöldre verem" kifejezés.

Az egyes osztagokról külön, bővebb posztok a felhasznált festéktégelyek neveivel, tapasztalatokkal és fotókkal:

Silver Helm osztagok

Pheonix Guard

Swordmaster 1. rész

UI: A seregem körülbelül fele még mindig festetlen (bár már lealapozott): 20 Sea Guard, 10 Ellyrian Reaver, a két griffes hős és az egyik IoB varázsló. (A Pofátlan Varázsló ikertestvére.) Amint lesz értelme, róluk is írok. No és persze előbb-utóbb folytatom a skaveneket is.

Szerző: StyxWar  2014.03.02. 00:22 2 komment

Címkék: alapozás festés

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr1005836506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edlen 2014.04.26. 19:58:54

Szépek! Viszont nem tervezel belinkelni nagyobb felbontású képeket? Így nem látszanak a pattanások/anyajegyek/szeplők az arcokon. :-)

StyxWar 2014.04.28. 00:11:55

@edlen: lapozz az egyes egységekről szóló cikkekhez, ott picivel közelebbi képek vannak. Tudom, még azokon is lehetne cizellálni... de egyelőre ennyire van időm és lehetőségem.
süti beállítások módosítása