Ez egy hatalmas témakör. Komplett, külön weblap járna neki, nem csak egy bejegyzés, de egyelőre se időm, se erőforrásom arra, hogy komolyan belekezdjek. (Bár nagyon érdekel.)

Viszont a reggeli kávé melletti kómázás során ma nem (csak) híreket olvastam, hanem belebotlottam egy érdekes tutorial videóba. Kár lenne elmenni mellette. (Ha azt kérdezed, miért csak este rakom ki, ha már reggel megtaláltam, akkor azt kell válaszolnom, hogy: ...ööö... mert reggel még azt hittem, estére összehozok valami értelmesebb posztot. De nem.)

Tehát. Ezekben a videókban az a jó, hogy aki nem tud angolul, az is teljesen megérti a lépéseket. Valamint az még jobb, hogy tényleg használhatóak egy laikusnak is.

Polisztirol folyómeder 

Polisztirol szikla, faragott lépcsőkkel

Van néhány videó, ami látszólag tutorial, valójában kereskedelmi célokat szolgál. Lélegzetelállítóan gyönyörű hegyeket/vízesést/épületet/erdőt mutat. Segítőkészen elmagyarázza, hogy milyen szép tereptárgyakat tudsz készíteni saját magad. "Tessék, megmutatjuk, így kell elkészíteni. Lépésről lépésre. Egyszerű! Persze ha mégsem sikerülne neked, mi itt vagyunk, rendeld meg tőlünk, szívesen elküldjük neked 232452 dollárért." (Miért nincs fekvő nyolcas a billentyűzeten?)

A trükk általában az, hogy:

1, Nem. Nem mutat meg minden lépést. Pont a fontos apróságokat hallgatja el.

2, Ha meg is mutat mindent, te csak akkor tudod leutánozni, ha a Képzőművészeti Főiskolán diplomáztál.

Íme egy szép példa a művészpalántáknak:

Polisztirol Waterfall

Szerző: StyxWar  2013.11.25. 17:25 4 komment

Címkék: tutorial tereptárgy

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr415654750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuronValor 2013.11.26. 01:29:03

Én mindíg azt mondom, a tereptárgy legyen egyszerű, és legyen belőle SOK.

Lehet valakinek fantasztikus akármilye, de:
-akkor azt úgy is kell kifesteni..
-klasz dolgokat is gyorsan meg lehet únni, ha mindíg azt használod és nincs más

StyxWar 2013.11.26. 07:36:07

@JuronValor: majd legközelebb gyűjtök egy posztra való egyszerű tereptárgyat. Úgyis olyasmivel kezdi az ember a gyártást, nem méternyi hosszú folyómederrel.

Tilinger Ádám 2013.12.03. 11:16:09

Warhammer Fantasynél különösen érdemes figyelni arra, hogy a tereptárgy használható legyen. A belinkelt lépcsős sziklás terepen például elég nehéz a blokkokat elhelyezni.

Igazából csak azért kommenteltem, mert nagyon tetszik a lelkesedésed.

StyxWar 2013.12.03. 11:31:13

@Tilinger Ádám: Valóban nehéz, de ezeket inkább csak tippeknek linkeltem be, nem "egyazegyben" lemásolandó projektnek. ...és köszi! :)
süti beállítások módosítása