dwarfbykormack.jpgA Szentesi Míting első csatáját (Zombi Apokalipszis) az imént posztoltam. A második csatája egy hasonlóan bonyolult felállásból indult:

4x1500 Törpe kontra Lizardmen + High elf (Envoy, Puszti, Styx)

Egyszer már megakadályoztam a törpék káoszizálódását, de úgy látszik, makacsul gyökeret vert bennük az ötlet, hogy a Káosz Harcosaival szövetkezzenek. Csak ezzel magyarázható, hogy újra és újra szembekerülök velük a harcmezőn, nem igaz? (Ez a csatamennyiség már a Szakállháborúhoz is túl sok lenne.) Az is lehet azonban, hogy rosszul közelítem meg a problémát, és nem a törpék akarnak kaotikussá válni, hanem a Káoszharcosok szeretnének eltörpülni.

Azzal a nézőponttal nem vagyok hajlandó foglalkozni, hogy esetleg az elfek kezdenek besötétedni, és a törpék azok, akik az "Order" oldalát védik. :)

A deploy fázisban Envoy beásta magát az ágyúival, és ameddig csak tudott, hátul maradt, hogy a hadigépek minél több körig tudjanak lövöldözni. Így az elfeket és gyíkokat kényszerítette sietségre. Ez az elfeknek nem volt akkora probléma, a gyíkoknak viszont igen: kicsit szét is szakadt az arcvonalunk tőle. A további arcszakadásért az ágyúk voltak felelősek.

Puszti egy gigantikus horda saurus warriort hozott, akik valóságos ágyúgolyómágnesként működtek: gyakorlatilag mindenki őket lőtte. Igaz, hogy ebbe szegények bele is rokkantak, viszont így az én "kisebb" egységeim (pl a 28 White Lion, a 25 Főnix Gárda, a 15 Silver Helm) sértetlenül jutottak el a közelharcig. ...és az ágyúkig.

...no de kicsit előre szaladtam. Lerajzoltam a deploy fázist, nagyjából így nézett ki. Igen, az a nagy lyuk ott a mi zónánk közepén szándékos: a fene se akart szembe menni az Organ Gunnal.

2014szentesenvoypusztistyx.png

1. kör: A szauruszok indokolatlan mennyiségű repülő gyorsvasat kapnak a képükbe. A jobb szélünkön váratlanul egy csapat törpe bányász jelenik meg. Hófehérkét otthon hagyták.

2. kör: Helyezkedések, valamint a két kis osztag quareller felszámolása Saurus és White Lion közreműködéssel. (Ezzel a két osztaggal Máté zavaró egységként akart működni, de az overrun miatt inkább ugródeszkák voltak a warriorok felé a gyíkoknak.)

3. kör: Saurus vs. Warrior blokk gigamega-összecsapása. A warriorok rosszul jártak, olyan sok ponttal veszítettek, hogy csak dupla egyre maradtak a helyükön. Megdobták. A White Lionok viszont nem dobták meg a rohamot, így "csak" a Főnix Gárda érte el a Longbeard osztagot. A Silver Helmek pedig egy kis csávába kerültek: Megkerülték a hegyet és oldalba akarták kapni a nyugdíjasklubot, de túl hosszú volt az osztag és sajnos a ráfordulás közben beleakadtak a kis tornyocska oldalába. Bár megdobták a rohamtávot, mégsem érték el a Longbeard osztagot.

4. kör: A White Lion osztag megpróbálta megrohamozni a törpék mérnökét, de az elfutott. Annyira, hogy le is szaladt a pályáról. Az oroszlánok megvonták a vállukat, és egy LD teszt után célpontot váltottak: az Organ Gunba csattantak bele, és hazavitték a csöveket szélcsengőnek. Közben a szauruszok maradéka reformált. Lassan. Számomra a kör fénypontja az volt, amikor a Phoenix Guard osztag a Longbeardektől bekapott 12 sebből 11-et megdobott a 4-es wardjával. 

5. kör: A Főnix Gárda a rendkívül szerencsés dobásoknak köszönhetően megette a Longbeard osztagot. A White Lionok az Organ Gun után az egyik ágyút is szétszedték, a Silver Helmek pedig a másikat vitték haza harangöntési céllal.

6. kör: Ezt már nem játszottuk le. Győzött a Lizardman - High Elf szövetség. Köszi a játékot és a csatajelentésben nyújtott segítséget, Máté!

 

Szerző: StyxWar  2014.09.15. 15:10 Szólj hozzá!

Címkék: törpe csata battle report high elf Lizardmen Phoenix Guard Silver Helms White Lion

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr636700277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása