tombbanshee.jpgAddig-addig halogattam egy marék csatajelentés megírását, hogy ha nem lenne (majdnem) mindegyikről pár szó a noteszemben, már rég elfelejtettem volna az összeset. Kár lenne értük, mert hangulatos csaták. Itt van mindjárt a nyárközép egyik jelentős warhammer eseménye, a "Szentesi Míting" Gorgatznál, ahol kettő csatát is le tudtam játszani. Ráadásul végre Bodri is el tudott jönni, aki olyan, mint C3PO a Star Warsban. A puszta jelenlétével bearanyozza a napod. (...csak Bodri nem olyan pléhpofa.)

A két warhammer fantasy csata:

 3000 pont Vampire Counts kontra 2x1500 Törpe + High elf  (Bodri, Envoy, Styx)

 3000 pont Törpe kontra 2x1500 Lizardmen + High elf (Envoy, Puszti, Styx)

Mivel a két csatajelentés irgalmatlan hosszú lenne együtt, kettészedtem a Míting elbeszélését. Ebben a posztban az első csatával foglalkozok, a következőben pedig a másodikkal. Értelemszerűen.

Mivel Bodrinak eleve volt egy 3000 pontos listája, meg egyébként is: nehogymá' élőholtakkal cimbizzek, nem tököltünk sokat a párválasztással. A deploy így nézett ki:

bodrikontraenvoyandstyx.jpg

JAVÍTÁS: Az "éteri karakteres kocka" nem ghoul volt, hanem zombi. 

Máté ( aka Envoy) és én leginkább az Organ Gun lepakolásánál dilemmáztunk, mert nem volt igazán jó hely neki. Végül a dombnál döntöttünk. A nagy hegy ugyan kitakarta jobbról a terep nagy részét, de legalább a TerrorGeist az Orgona meg az Ágyú előtt posztolt.

Így utólag már fogalmam sincs, mi a nyavaját keresett a sereglistámban 10 íjász, és főleg miért pont az erdő mögé raktam le őket. Akkoriban biztos értelmes megoldásnak tűnt. Ez az érzés azóta elmúlt.

A 10 Silver Helm sem találta igazán a helyét a pályán, mivel a vámpírseregben nem volt sem hadigép (ami nem csoda) sem más "otthonülős" egység, ami miatt az arcvonal mögé kellett volna kerülnöm oldalról. Szóval a deploy után nem éreztem úgy, hogy túl esélyesek lennénk a győzelemre.

Mi kezdtünk, így az első körben okoztunk némi sebpontot a nagyobb dögöknek és szekereknek.  A White Lion, a Hammerer és a Longbeard osztag nem mozgott túl sokat, csak helyezkedtek. (Az oroszlánoknál ott volt a World Dragon zászló, az éteri karakterek ellen akartam bevetni őket. Ez nem sikerült, mert Bodri ügyesen kimanőverezte.)

Bodri -jó szokása szerint- rögtön azzal kezdett, hogy miscastolt egy izmosat, aztán felgyújtotta saját magát. Mindkét Mortis Engine szilánkokra robbant, besebezve ezzel a saját közeli egységeit. A TerrorGeisten csücsülő generálisa, Von McKovács gróf (egy Ghoul King) leszívta magát nulladik szintűre. A második körben hasonló sorsra jutott a hátsó Corpse Cart, Nekromantástól: már nem is emlékszem, hogy pusztult el, de gyors volt, az biztos. (UPDATE: Bodri azt mondta, hogy az Organ Gun lyuggatta ki.) A harmadik körben sem maradt el a Lorddöngölés: a Ghoul King pusztult el, TerrorGeistestől.

A meccs a harmadik körben el is dőlt. Bodri oszlani kezdett, hiszen az összes karaktere, aki képes lett volna fenntartani a zombikat mozgató mágiát, visszament a túlvilágra. 

Megint az történt, ami szokott Bodrival: veszélyes sereglista és ügyes taktikai megoldások után brutálisan balszerencsés dobások teszik tönkre a játékát. ...meg ahogy az öccse, Dawg is megmondta: "Bazzeg, te ne hozzál olyat, ami rád robbanhat!" 

Szerző: StyxWar  2014.09.15. 14:47 Szólj hozzá!

Címkék: törpe zombi warhammer high elf csatajelentés Vampire Counts

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr246699041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása