styxspearelfthumb.jpgAz előző posztomban már raktam fel képet a félkész lándzsásaimról, ott megmagyaráztam a bőrpáncél és a különleges pajzs témáját. Ezekre most nem is térnék ki, csak bemutatom a részletek felfestése utáni állapotot.

Az osztag arcot, "freehand-mintás" zászlót kapott, nomeg Snakebite Leather színű csataszoknyát. Mivel sajnos a drybrush-technikával valamilyen rejtélyes oknál fogva egyszerűen nem tudok megbarátkozni, a csataszoknyákat a Swordmastereknél már alkalmazott "egy pikkely, egy (két) festékpötty" módszerrel készítettem el. Ezt egyébként az ellenségemnek se kívánom.

A sok görnyedés a csataszoknyák felett meghozta eredményét: az előző verzióhoz képest zongorázni lehetne a különbséget! Ha tudnék zongorázni.

styxspearelf3.jpg

 

styxspearelf1.jpg

 

styxspearelf2.jpg

High Elf rúnák

A kezdetleges szabadkézi rajz a zászlón két elf rúna. Mivel a seregem a háttértörténete szerint (igen, nekem olyan is van, nézz bolondnak nyugodtan) Avelorn királyságból származnak ezek a lándzsások, a jobb oldali rúna a "yennla", ami Isha istennőre utal. Konkrétan "Isha ígérete". A rúna másik jelentése: "A Mag"...de ezt fogalmam sincs, hogy kellene érteni. Mindenesetre én úgy döntöttem, termékenységi szempontokat nem veszek figyelembe a seregem verbuválásakor. A másik (balról) a "sendai" nevű rúna. Azt jelenti, "áldozathozatal". Azt hiszem, ebből a rúnából kitaláljátok, mire szokásom használni a lándzsás osztagot.

Plusz infó, hogy a zászlón a "gyári", dombornyomott rúnák (alul) a következő jelentésűek:

Balról: "Menlui". Víz, élet, mennydörgés a távoli hegyekben. Magyarul az osztagom Avelorn egyik éltető, mágikus forrása mellől származik.

Jobbról: "Lacoi". Erő, dicsőség, halálfélelem.

Megjegyzem, elég érdekes szisztéma szerint halmozzák a rúnák jelentéseit ezek az elfek... ha a "menlui" és a "lacoi" rúnát egymás mellé írom, akkor az jelentheti azt is, hogy "Erősen villámlik a hegyekben", meg azt is, hogy "Félünk attól, hogy vízbe fulladunk". 

(A rúnák szakirodalma: High Elf Heraldry könyv.)

Szerző: StyxWar  2014.10.18. 09:37 6 komment

Címkék: festés rúna high elf citadel Spearman

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr76804523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fattyú 2014.10.18. 11:03:51

Gyorsítási lehetőség: alapszín, finom mithril drybrush (még ha utálod is. :D) AP strong tone bemosás.

StyxWar 2014.10.18. 17:03:39

@Fattyú: Próbáltam a drybrusht. A középső képen a bal szélső figurán látszik legjobban, ott is alig sikerült kijavítanom a rontást. (Ami a kép homályosságának látszik a csataszoknyán, az valójában a festés "elmaszatoltsága".)

Tudom, hogy egyszerűbb és gyorsabb lenne úgy, de egyszerűen nem áll a kezemre a technika.

Remélem feljutok Pestre egy rendezvényre, vagy tart a galeri egy újabb "festő szeánszot". Majd addig nyaggatok egy profi festőt, míg meg nem tanít erre a technikára rendesen.

Fattyú 2014.10.18. 20:17:58

Valószínűleg nem törlöd ki eléggé a festéket az ecsetből. Próbáld út, hogy az első két három "ecsetvonást" vmi másra húzod, mondjuk papírra.

StyxWar 2014.10.18. 23:56:01

@Fattyú: Sajnos már úgy is próbáltam. Tutibiztos az ecsetkezelésemmel van baj. (Meg a festékmennyiséggel.) Elég gyakorlással biztos javulna, de túlságosan féltem az elfjeimet ahhoz, hogy rajtuk gyakoroljak.

Fattyú 2014.10.19. 11:58:52

Gyakorolj öntő kereten.

StyxWar 2014.10.19. 22:03:44

@Fattyú: Hmm-hmm... köszi a tippet. :)
süti beállítások módosítása