Szombaton két csatát játszottam a Fellegvárban, az elsőről íme az összefoglaló: (UPDATE: a másodikról ITT olvashatsz.)

2500 pont Warhammer csata: Skaven vs High Elf

Dzsoki (akinek a nevét a wordöm folyton dzsekire akarja javítani) Skavenjei: (nagyjából)

2 Villámágyú
1 LvL4 főgenyó
1 LvL1 kisgenyó
Sok stormvermin
Sok plague monk
1 Doomwheel
1 Hellpit
Warlord Rat Ogrén (2+ rerollos armour)
2 gigászi kocka slave
1 Poison Wind Mortar
2x4 Ratling gun
5 Gutter Runner

Helf:

2x5 Silver Helm
10 Silver Helm
5 Ellyrian Reaver
Great Eagle
Skycutter (RBT-vel)
13 Dragon Prince
Frostheart Phoenix
Lvl 4 (Life Lore) Archmage lovon (Book of Hoeth)
LvL2 (Life Lore) Mage lovon (Dispel Scroll)
Harcimarci Herceg lovon (Dragon Armour, Giant Blade, Enchanted Shield, Dawnstone)
BSB lovon (Dragon Armour, shield, Ogre Blade, Dragonhelm)

Jegyzetelnem kellett volna menet közben, mert így utólag már a deploy fázis felvázolása is komoly töprengést okoz. Hát még a többi. Sorry, de rendes csatajelentésre most nem is futja a memóriámból, csak a sarokpontokat jegyzetelem le.

Ami a legmarkánsabban megmaradt bennem az az, hogy pofátlanul jókat dobtam! (Pl: az archmage a négy varázslatából kidobta a három legfontosabbat: (Dwellers, Throne, Regrowth). A Főnixemnek szinte az összes körben 4-es wardja volt a sorozatos 6-os mágiakockám miatt, kivéve abban az egy körben, amikor inkább +1 erő kellett volna neki a csatában. Mert akkor természetesen azt dobtam ki. A 4-es ward kb minden sebesüléstől megmentett, és amikor „csak” 5-ös wardom volt, azt is megdobtam. Valamint a játék során kétszer volt maximális mágiakockám. Valamint a Hercegem egyetlen sebet sem kapott be, mert ami véletlenül bement volna neki az 1+ rerollos páncélján, azt a 6-os wardja negálta le. Valamint, amikor különösen fontos lett volna, hogy valamelyik megfogyatkozott létszámú osztagom ütésénél az 5+ ToHitből minél több bemenjen, akkor 7 kockából négy darab hatost és három darab ötöst dobtam. Valamint… valamint… valamint… Puszti és Dzsoki már csak szinkron facepalmmal tudta kommentálni a kockadobásaimat.

facepalmnorton.gif

Sebaj srácok, vigasztaljon a tudat, hogy jön még kutyára dér.

A másik csodával határos dolog az volt, hogy a két villámágyú egész végig semmit se tudott lelőni, mert missfire lett, vagy mellétrafált. Az utolsó két körben viszont meghozta a pontját az egyik (a másikat addigra már leszedtem). Ezen múlt a csata: ha legalább az Archmage kibírta volna kóbor elektronok nélkül az utolsó kört, akkor nyerek. Így "csak" döntetlen lett. ...ami mondjuk még mindig remek eredmény egy ilyen zöldfülűtől, mint én. :)

Deploy:

Bal szélre, - jó messzire - a sasomat raktam le, amit jobb szélre – jó messzire – egy osztag Ellyrian Reaver követett. Lekerült még egy Skycutter a sas mellé. Hátra, a második vonalba pedig két ötös osztag silver helm. (Egy-egy varázsló gyorsreagálású húspajzsának.) Ezeket követte középre az első sorba a DP osztag, benne a Szőke Herceggel, valamint a Silver Helm támogató csapat, a BSB-vel. A Főnix a BSB és a Reaverek közé került, egy erdő jótékony takarásába (Light cover) a Ratling gunok elől.

Dzsoki középre a Stormvermineket (és abba bele a generálisát) rakta, jobbról-balról megtámogatva a slave kockákkal, valamint egy-egy ratling gun osztaggal. A verminektől (neki) jobbra lekerült a poison wind mortar, balra a Doomwheel. A két mágusból az egyik a slave-ek közt bújt meg, a másik viszont össze-vissza teleportált az egyik varázslatának „hála”. Szerintem még Dzsoki is csak nyomkövetővel tudta megtalálni a pályán körről körre.

Dzsoki deploy fázisának jellemzésére ezt a beszélgetést tudom idézni: (True story)

Puszti: Te Dzsoki! Mi a fenéért hesszel a jobbszéleden kinn a fenében a Hellpit, meg a Plague Monkok?
Dzsoki: Nem volt elég helyem a tereptárgyaktól, nem fért el az arcvonalam.
Styx: Neeeem, ezt úgy kell mondani, hogy én jól deployoltam, és ezzel becsaptam őt, hogy rossz helyre rakja a fontos egységeit.
Puszti: Miért? Mit raktál oda?
Styx: Semmit.

A csata fordulópontja

Minden röhejesen szerencsés dobásom ellenére, ha vissza akarjuk fejteni a csatát, akkor arra jutunk, hogy egyetlen lényeges ponton ugyancsak megszívtam: a Sas elvesztése miatt nem tudtam levadászni az egyik villámágyút, ami később egzisztenciális válságba taszította a Lord kategóriám összes tagját.

Erről ennyit tudok mondani: A Gutter Runnerek be tudnak menni az épületbe, ami mögé elrejtem a Sast, hogy ne tudják lelőni. Aztán lelövik.

Az iménti szurkapiszka ellenére be kell vallani, hogy Dzsoki a Hellpitet pontosan oda rakta, ahol szükség volt rá: ugyanis az akadályozta meg, hogy a Skycutterem vegye át az élete virágában elhalálozott Sas szerepét. (A skycutter nem tud marcholni, a 10-es repülő mozgás pedig remek, de nem elég ahhoz, hogy a Hellpit mögé kerüljek rohambekapás nélkül.)

Patkányirtó Herceg akcióban

Ahogy a Dragon Prince-ek elindultak előre a hercegem vezetésével, a Stormvermin csapatból előlépett a Nagybenga, (Warlord egy Ratogre hátán) és oldalba akarta kapni a lovasságom. Tervébe csak ott csúszott hiba, hogy Harcimarci ott virított az osztag szélén. ASF-el megsuhintotta kedvenc Giant Blade-jét, (7-es WS, 7-es erő) és a négy támadásából mind a négy bement, mind a négy sebzett. A főpatkány egyiket se tudta kivédeni, és ezután hamburgerhúsként folytatta pályafutását egy aluljáró gyorsétkezdéjében. 

A Herceg és csapata elég sokáig elviaskodott a hatalmas kocka Stormverminnel, és az időközben megérkező további patkányhadosztályokkal. A Silver Helmek (a BSB-vel), sőt: az Ellyrian Reaverek is sokat segítettek nekik, a Főnixet viszont nem tudtam jól kihasználni. Csak forgolódott zavartan ide-oda, mint kezdő pincér a Kék Osztriga bárban. Majd ezt még gyakorolnom kell. (...de legalább szinte minden ágyútüzet magára vont, amiket szépen le is mentegettem róla. Csak az ötödik körre költözött örök jégmezőkre.)

Ami a Herceget illeti, hősies küzdelemben a főgenyó sebző varázslatait kerülgetve lenyomta a Stormwermin kalákát, de végül elfogyott mellőle a DP osztag, ő pedig megfutott. Aztán a villámágyú leszedte a színről.

 

Tapasztalatok: 

- A Skycuttert és a Főnixet nem tudtam rendesen kihasználni. Ezeket még gyakorolnom kell. 

- A Dwellers jobban irtja a pestises patkányokat, mint a Londoni Nagy Tűzvész.

- A Reaverek íjai az S3 ellenére nem is olyan használhatatlanok, mint azt korábban hittem. 

-  Doomwheel. Baaaaz...

- Oké, hogy van nekem ez a "crush" a Harcimarci Hercegbe, de azért ideje lenne már újítanom, hogy ne legyek túl kiszámítható. :)

Szerző: StyxWar  2014.04.29. 12:04 6 komment

Címkék: warhammer battle report high elf skaven

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr586097940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajosg 2014.04.29. 12:16:04

Köszi! :)
Csak pici javítás, hogy nem poison wind mortar volt, hanem warpfire thrower (ami egyszer tudott lőni, akkor misfire volt és felrobbant), pont rá a 4 jezzailre
(ami nem ratling gun volt, csak azt is használtam proxinak :D)

Tamás Sziráczki 2014.04.29. 12:29:03

To a good general luck is important.-Livy

Ez van :D

StyxWar 2014.04.29. 12:36:41

@Gábor Olajos: Bazz. A robbanás, tényleg, ezt el is felejtettem megírni. Pedig mekkora jelenet volt az is! :D

StyxWar 2014.04.29. 12:37:35

@Tamás Sziráczki: hühüümm :) [pirulós szmájli]

olajosg 2014.04.29. 12:38:33

Ja igen, a főnixet viszont a slave-ek ölték meg, ha jól emlékszem :D

StyxWar 2014.04.29. 13:08:46

@Gábor Olajos: Komolyan nem emlékszem már rá, de valahol ott a tömeg közepén lelte halálát szegény. Látom lelki szemeimmel, ahogy elnyeli őt a patkányóceán.
süti beállítások módosítása