skullcrashers.jpgCsatajelentés a szombati mérkőzésről!

...már, amennyire emlékszem belőle.

Fúú, de undorító dögök azok a Skullcrasherek!

 

 

 

 

 

 

Szombaton "délelőtt" (értsd: kora délután) egy négyes mérkőzést nyomtunk le az Agórában. Előre megegyeztünk, hogy egy 2x1000 pontos mérkőzést játszunk, a párok kiosztását pedig a fluff óvása érdekében Káosz kontra Rend szerint osztottuk el. SomiTomi a WoC seregével érkezett, Dzsoki (aka Dreon) ezúttal a skavenjeit mozgatta meg a Tomb Kingek helyett. Tirold Birodalmi rohamosztagosokat ágyúkat és lovagokat hozott, én meg persze High Elfeket. (Mert még mindig nem olvastam el a skaven szabálykönyvet. Őszintén szólva nem is nagyon erőltetem, elég nekem a helfek kitanulása egyelőre.)

Az egységek a következők voltak: (Nagyjából. Szóljatok, ha valamit kihagytam.)

WoC: 3 Skullcrasher, kb 15-20 Chaos Warrior, 1 mage (shadow), 1 chariot, 5 pokolkutya + a nyomasztó aura, hogy "most meghaaaalsz, most meghaaaalsz!"

Skaven: 1 Doomwheel, 1 Warp Lightning Cannon, 1 Warlock Engineer, 2x5 Gutter Runner, egy naaagy osztag Stormwermin, 2 naaaagy osztag slave, 1 Pack Master 5 óriáspatkánnyal, + 1 rendkívül aktív missfire kocka

Birodalom: 2 ágyú, 1 rakétás izé, 1 mestermérnök, kb 10 lovag, 3 demigriff, + valaki, aki imádkozni tudott

High Elf: 1 Sas, 10 Silver Helm, 1 naaaagy osztag SwordMaster, World Dragon zászlóval, benne a Loremaster és BSB + a kezdők szerencséje és bánatos bociszeme

Hosszában kettéosztottuk a mezőt. Tirold egy dombra állt fel egy csomóba az ágyúkkal. A jobb szárnyát ő maga védte a demigriffekkel és a lovagokkal, balról ott voltam én mindenkimmel. Az ágyúk előtt senki, csak a Doomwheel, a Stormverminek és egy osztag slave. Khm. Ez egyébként nem is lett volna akkora baj, ha a Gutter Runnerek (mind a két osztag) nem találtak volna egyetlen inch férőhelyet mögöttük. Az pont elég volt nekik ahhoz, hogy befurakodjanak sorainkba, ami a későbbiekben kellemetlen következményekkel járt a Rend erőire nézve. Az én Swordmastereim farkasszemet néztek a Chaos Warriorokkal, ahogy azt bárki előre megmondta volna. Csakhogy, SomiTomi WoC serege extra meglepetést is tartogatott: (ami nem lett volna olyan nagy meglepetés, ha jobban ismerem a játékot) a három darab üres talp 3 darab skullcrasher proxivá avanzsálva állt fel a Silver Helmek és részben a Swordmasterek oldalába. 

Styx Generális megdobta az LD-tesztet és flegma fapofával ácsorgott tovább az asztal mellett, míg belülről ezt sikoltozta: "Mindmeghalunk, mindmeghalunk!!!" Csak akkor csitult elkeseredése, amikor tudatosult benne, hogy a World Dragon zászló megnyugtatóan lobog az osztag felett.

Az első két kör a helyezkedésről, némi mágiáról és főleg a missfire dobásokról szólt: egyedül Tirold egyik ágyúja volt eredményes, ő egy lövésből leszedte a WoC szekeret, de a többi lövés vagy mellément, vagy leporolták a vállukról a célpontok. Dzsoki ágyúja először tökön lőtte saját magát, másodjára teljesen ripityára ment! A Warlock Engineer egymás után kétszer pirított saját maga alá a Silver Helmek helyett. A pokolkutyák viszont kihasználták az ágyúk pucér elejét és berohamozták őket, felemás sikerrel. A Gutter Runnerek brillíroztak, Dzsoki nagy örömére: a kis patkányok a lovagokat és a demicsirkéket körbetáncolva átjutottak az ágyúkhoz és befejezték, amit a pokolkutyák elkezdtek: elvitték a MÉH-be a fémhulladékot.

Eközben a Doomwheel egy extrabalszerencsés dobás után megpusztult. Már nem is emlékszem, pontosan hogyan, de azt hiszem, leszaladt a pályáról. A lovagok meg a demigriffek fennakadtak a Stormwermineken és az egyik kocka slave-en: a Birodalom kitartott, a patkányok pusztultak rendesen, de olyan sokan voltak, hogy egyszerűen betemették az embereket lovastól a sarokba. 

A Skullcrashers-ek közben a bal szárnyon ledarálták az őket egy körrel hátráltató (és hősi halált haló) Sast, valamint 3 főre olvasztották és megfutamították a Silver Helmseket. Sors- és csatafordító pillanat következett: a Silver Helmsek megdobták a menekülést és elrohantak az őket üldözni próbáló Skullcrasherek elől, egyetlen inch-el álltak meg a pálya szélén belül. Később elmagyarázom, miért volt olyan fontos ez.

Az ágyúk pusztulása és a demigriffek beszorulása után a csata kimenetele a Swordmastereken múlt, akik éppen egy nagy Chaos Warrior blokkal, a Skullcrashers-ekkel és egy nagy slave kockával néztek farkasszemet. Nem kis nyomás nehezedett rám, baráti mérkőzés ide vagy oda. Olvadt a smink rendesen. 

A nyilvánvaló megoldás az lett volna, hogy az SM blokkot nekirohamoztatom a CW osztagnak, de akkor oldalba kaptak volna a patkányok és hátba a káoszrondaságok. Ráadásul az ellenséges Shadow varázsló folyton leátkozott T2-re. ...és ez sajnos nem a Terminátort jelenti Schwarzeneggerrel.

Inkább hátráltam és úgy próbáltam manőverezni, hogy saját magukat akadályozzák az ellenfelek a felszecskázásom közben. Itt térnék vissza az előző körben command groupra zsugorodott és megfutott Silver Helms blokkomra: rally/reform következett. A Swordmasterek hátrálni tudtak még egy körig, ami azt jelentette, hogy a Silver Helmsek képesek voltak visszaérni (9-es mozgás, vazze) és beállni a Chaos Warriorok meg a Swordmasterek közé. Önfeláldozóan magukra vonták a warriorok rohamát, majd jól elfutottak. Némi Gutter Runner maradék és egyéb finomság után, amikre már nem emlékszem, végül a lovasok kipurcantak, de elég messzire vonzották el a káoszharcosokat az SM blokktól. Kulcsszerep jutott nekik (is): ha nem vonzzák el a GW hadosztályt, az SM osztagnak esélye se lett volna a túlélésre.

A Swordmasterek így szemből kapták a patkányokat, balról flank attacknak pedig a három Skullcrashert. (Akikben már benne volt egy-két seb a Helmekkel vívott küzdelemből.) Ekkor valami olyan átkozott mázlista dobássorozatot voltam képes produkálni, hogy a lottóötös nyertes is megnyalta volna a tíz ujját utána. Először is, megdobtam a Fear-tesztet, bár ez nem akkora különlegesség High Elf körökben. Néhány Swordmaster és a BSB-m, akik talpkontaktba kerültek a pokolfajzatokkal, lenyomták a sérült rondaságot és minimális veszteséggel (WD zászló, hejj!) megúszták a pengeváltást. Mivel az osztagnak saját zászlója ÉS BSB-je IS volt, egyetlen ponttal megnyertem a CR-párbajt. A Skullcrashers osztag megtört, elfutott, üldöztem, legyőztem! WAAAAGH! ...ja, nem. YESSSSS! Ez a momentum arra is jó volt, hogy az üldözés (amire Somi is jót dobott, de én meg dupla hatost) naaaagyon messze húzza az osztagomat a hátukban ólálkodó, érintetlen Chaos Warrior osztagtól. Itt dőlt el minden.

A skavenek még akartak ártani a Swordmastereknek, de csak hadonásztak a hátuk mögött, a Warriorok pedig bár megpróbálták, de nem dobták meg a rohamtávot. Vége lett az izzasztó és fordulatos csatának: a Rend győzedelmeskedett! (Hajszál híján.)

A Káosznak csupán néhány patkánya és a Warrior osztaga maradt fenn, nekünk viszont az SM blokk, (+Loremaster+BSB+WD zászló), a lovagok és a demigriffek.

Izgalmas és tanulságos mérkőzés volt, ezúton is köszönöm a játékostársaknak!

 

Update: Dzsoki azóta kiigazított: a Doomwheel nem simán "leszaladt" a pályáról, hanem beleszaladt a Stormwerminekbe, kinyírt vagy hatot, és aztán halt meg. Őt és a szóvicceit ismerve még vártam, hogy hozzáteszi: "Ez lett a végzete." ...de nem mondta. :)

 

Szerző: StyxWar  2014.01.13. 22:57 Szólj hozzá!

Címkék: csata battle report csatajelentés Agóra

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr985756883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása