Bár eszem ágában sincs démonokkal játszani, most mégis a démonurak ismertetésére vetemedtem. Részben az „ismerd meg ellenséged” elvet követve, részben pedig azért, mert nehogymá’ kiismerhető legyek. Harmadrészt azért, mert elég hasznos olvasnivaló, akár káoszhívekkel játszol,  akár nem.

Khorne

khornesign.jpgKhorne-ról mindenhol azt olvasni, hogy ő a Háború Istene. Szerintem inkább csak egy nagyon nagy hatalmú démonúr, aki ezt a címet aggatta magára, de lehet, hogy be kellene fognom a szám, mert még megharagszik. Az mindenesetre biztos, hogy a Káoszbirodalomban az övé a legnagyobb királyság. Véristennek, Koponyaszedőnek is nevezik. Ha egy káoszhívő rá gondol, egy vértóban ázó hegynyi magas polírozott koponyahalom tetején trónolva látja őt. Természetesen a fejek Khorne bajnokai által lemészárolt áldozatoktól valók, illetve maguk a bajnokok is előbb-utóbb ide kerülnek. Micsoda megtiszteltetés.

Szférái: Gyűlölet, Tombolás, Erőszak, Vérontás

Démonjai: Bloodthirster, Bloodletter, Flesh Hound, Juggernaut

Ellensége a démonurak közt: Slaneesh

Bár Khorne nem él mágiával és lenézi az ebben élen járó Tzeentch-et, igazi ellentétpárja mégis Slaneesh, akit végtelenül gyengének, ezért értéktelennek tart. Szent száma a nyolc, ami a hadserege felépítésében is számít, de az olyan apróságokban is, hogy mennyi szótagból áll egy káoszhívő neve.

Khorne hívei

Khorne-nak a Káosz Harcosain kívül a Beastmen seregek hódolnak leginkább. (Khorngor néven állnak össze hívei a Beastmenek közt.) A Háború Istenének nem szokás templomot építeni, inkább a harcmezőn szokás „imádkozni” hozzá és áldozni neki. Különben is, ha egy hívő falazással töltené idejét belezés helyett, Khorne inkább csak felbőszülne, nem mosolyogna elégedetten. Khorne harcosainak csatakiáltása: „Vért a Vér Istenének! Koponyát a Koponyatrónnak!” (Nekem ez túlcizelláltnak tűnik, pláne a Waaaaagh-hoz képest… de hát ez van. Még egy kis szófarigcsálás, és máris jambikus rímekkel támad a Khornita Sereg.)

Tzeentch

Tzeentchsign.jpgValaki majd világosítson fel, hogy kell ejteni ezt a nevet. Csincs? Tzeentch a cselszövés, csalás, változás démonistene. Mondhatnám, hogy politikus, de nem akarok így hízelegni ennek a szakmának. Tzeentch szorosan köthető a mágiához is. Számtalan néven nevezik, de a legelterjedtebbek ezek: Utak Megváltoztatója, Szerencse Ura, A Nagy Konspirátor, Sorsépítő.

Szférái: ambíció, cselszövés, változás, mentális energia

Démonjai: Lord of Change, Horror of Tzeentch, Flamer, Screamer

Ellensége a démonurak közt: Nurgle

Tzeentch folyamatosan figyeli a halandók álmait, terveit, és mindig megpróbálja kihasználni, a saját javára fordítani ezeket. Nem válogatós: egyetlen paraszt sorsának megváltoztatása pont annyira szórakoztatja, mint egy egész birodalom megvezetése. Gyakran cselszövéssel kaparintja meg a lelkeket: az ember nem is sejti, hogy a démon markába került, csak amikor már túl késő.

Tzeentch-et gyakran tekergő kígyóként ábrázolják, amivel a folyamatos mozgást és változást szimbolizálják. Ellentéte a Káoszpanteonban Nurgle, aki a beletörődést, stagnálást jelenti. Szent száma a kilenc.

Tzeentch hívei

Ennek a démonnak különösen veszélyesek a harcosai, hiszen fizikai erejükön felül mentális energiával is bírnak: szinte mindegyikük képes varázsolni. Hívei közt azonban nem csak katonák, hanem filozófusok, tudósok, művészek is vannak. Tzeentch-nek különösen kedvesek azok a hívek, akik tabukat döntögetnek, tiltott dolgokat csinálnak, etikai kódexet égetnek. Kultusza nagyon szerteágazó: a Birodalom városaiban is terjed, de a Beastmenek közt is jelen van. (Tzaangors a nevük.)

Nurgle

nurglesign.jpgNurgle a legidősebb a négy démonúr közt, valószínűleg azért, mert ő a Halál és az Elmúlás Ura, márpedig ezek az erők az idők kezdetétől léteznek az univerzumban. Egyidős a Big Bummal. További nevei: Ragályatya, Légyúr, Járványúr, Kórságmester.

Szférái: Halandóság, betegség és morbiditás

Démonjai: Great Unclean One, Plaguebearer, Nurgling, Beast of Nurgle, Rot Fly

Ellensége a démonurak közt: Tzeentch

A négy Káoszisten közül Nurgle avatkozik bele leginkább a halandók életébe: akiket megbetegített, gyakran pont hozzá fordulnak a kórságtól való szabadulásért. Nurgle ebből a kétségbeesésből nyeri az erejét. Ő maga és papjai mindig jóindulatúnak látszanak, nyájasan fordulnak a hívekhez (és a nem hívekhez is), mintha segíteni akarnának. Persze nem teszik, sőt: terjesztik, erősítik a kórságot.

Nurgle szent száma a hét, ősi ellensége pedig Tzeentch, a Változás Ura, aki a reményből és ambícióból nyeri erejét, míg Nurgle a beletörődésből és reménytelenségből.

Nurgle hívei

A Ragályatya fiainak szentháromsága (ahogy azt egy nálam tapasztaltabb warhammeres, T(r)ippi megfogamazta) a vér-genny-takony. Betegség, elmúlás, járványok… satöbbi. Ennél jobban nem is jellemezhetné őket semmi. a Beastmen seregekben Pestigornak hívják Nurgle híveit, a skavenek között pedig a Pestilence klán és csatlósai imádják a Járványurat.

Slaanesh

slaneeshsign.jpgSlaanesh a bujaság, a hedonizmus, de a fájdalom és perverzió hermafrodita démonura/démonasszonya is egyben. Más néven: A Káosz Hercege, A Kicsapongás Hercege, A Kéj Hercege. A négy démonisten közül ő a legfiatalabb.

Szférák: bujaság, irigység, kéj, fájdalom

Démonjai: Keeper of Secrets, Daemonette, Fiend, Steed of Slaanesh

Ellensége a démonurak közt: Khorne

Slaneesh annyira elmerül az élvezetekben, hogy még a többi démonúrral való háborúzás és cselszövés sem érdekli. Nurgle és Tzeentch hidegen hagyják, és Khorne is csak azért az ellenfele, mert szerinte a túl gyors halál nem hagy elég időt a szenvedésre. Khorne pedig túl hatékony a gyors halál kiosztása terén. Slaanesh szent száma a hat. 

Slaanesh hívei

Slaanesh az embereken kívül a sötét elfeket hódította meg, és a Beastmen seregek Bestigor egységei közül néhányan áldoznak neki. (Őket Slaangornak nevezik.) Slaanesh szimbólumát nem szokás nyíltan hordani. Hívei inkább erotikus motívumokkal díszített ékszereket viselnek, valamint általában olyan ruhát, ami a mellkas jobb felét fedetlenül hagyja. (Férfiak és nők egyaránt ilyet viselnek, ahogy azt démonistenük is teszi. Egy bestigor esetében ez nem olyan nagy látványosság, de egy dögös sötételf boszi tud ám tarolni ilyen göncben!) Ruháik egyébként mindig divatosak és kényelmesek, a legfinomabb kelmékből, a legjobb szabással készítve. Többnyire pasztellszíneket és fehéret hordanak, amit neonszínekkel dobnak fel. Imádják az egzotikumot, a luxuscikkeket, a kényeztetés minden formáját.

Forrás: (tények és képek)

whfb.lexicanum.com

 

Szerző: StyxWar  2013.12.06. 00:24 2 komment

Címkék: warhammer fluff démonurak

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr775677970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2013.12.06. 09:46:39

Na ez is jó volt. Mindig is utáltam a káoszt, most már azt is tudom, hogy miért. :)

Jöhet a többi sereg fluffja is. Remélem sorra veszed mindet.

StyxWar 2013.12.06. 10:16:08

@bogesz001: Idő kérdése. Breton és Wood elf tuti lesz viszonylag hamar, de a többiről se feledkezek meg.
süti beállítások módosítása