iobmages.jpgBeszereztem pár új figurát az elmúlt hónapokban, csak mindig volt más, fontosabb poszt, amire a kevés szabadidőmet szántam. Ugyan még mindig van sok "fontosabb" téma, mint hogy az "új" (értsd: pár hónapos) figuráimmal büszkélkedjek, mégse halogathatom tovább a témát. ...meg aztán ma felvert hajnal négykor a kisebbik méretű Főművem, és nem tudtam visszaaludni.

Próbáltam az egyik "fontosabb" témába belekezdeni, de az agyam a kispárnán hagytam, szóval nekiálltam fényképezni a minden célra alkalmatlan olvasólámpám fényénél. Mivel rengeteget festettem az utóbbi hetekben, igazán ideje képeket felraknom.

Annak ellenére, hogy a base-ek még csak sima zöldek, remélem, hogy nevezhetjük "TTQ+"-nak a már elkészült figurákat. Legalábbis a többségüket. Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve aki nálam tapasztaltabb festő, annak a tanácsaira is. A kommentek közt, vagy levélben szeretettel várom mindezt.

Visszatérve a darabszámra: erősen hiányos a seregem, (pl mindenképp kell egy doboz Dragon Prince és egy Főnix, valamint harcos karakterek) de inkább csak létszámhiánnyal küzdök, nem "osztagfajta-hiánnyal". Tehát egységek tekintetében már ritkán kell proxiznom, viszont üres talpak bőséggel kerülnek az első egy-két sor figura mögé. (Patyomkin falu, hogy SomiTomit idézzem.) Max néha a Sea Guardokra mondom, hogy "azok most sima lándzsások". Illetve a White Lionok problémásak... őket végre beszereztem, de még kereten vannak, pedig nagyon sokszor írom be őket a sereglistámba.

High Elf Leltár:

20 Sea Guard (alapozva)

15 Ellyrian Reaver (5 "majdnemkészre" festett, 5 alapozott, 5 összerakott)

16 Silver Helm (festett)

10 Archer (festett... de már így vettem, nem az én művem.)

20 Swordmaster (festett) + 6 "húzott" fém Swordmaster 

10 Phoenix Guard ("majdnemkészre" festett)

10 Sisters of Avelorn (félig még kereten)

10 White Lion (még kereten)

1 RBT (festett) + 1 RBT "húzott", még összerakatlan

+ 2 proxiSas (Schleich márka, ilyen és ilyen) Ezek annyira beváltak, hogy még nagyon sokáig nem is fogok venni igazi GW sast.

2 Prince/Noble on griffon (alapozva)

1 Spellweaver (festett) (oké, ez Wood Elf, de akkor is...)

1 Archmage (alapozva)

1 Archmage on horse (alapozva)

2 IoB Mage (festettek) 

Helf-mage1.jpg

Balról jobbra, első sor: Zyal, Cyrus, Alton. Hátsó sor: Aurigel ésööö... a transzvesztitám. 

helf-mage2.jpg

Cyrus botvégéről hiányzik némi arany, Zyal pedig kap még egy réteg highlight-ot, de nagyjából készek.

Korábban, a Harcimarci Herceg és fegyverhordozója, "Sheridan és Calastar" esetében már említettem: vagyok olyan elvetemült, hogy a karaktereknek permanens nevet adjak. Sajnos ők ketten pont nincsenek meg igazából, (Silver Helmekből proxizom őket a csatákban) viszont mágusom annál több van! Sőt. Mágustúltengésben szenvedek. Alton és Cyrus a két IoB mágus, Zyal a Spellweaver, Aurigel a gyalogmágus/lovasmágus dobozból a gyalogos. A lovas figura esetében még nembéli problémám van: megpróbálom nőnek festeni őt, de ha nem sikerül szépen az arca, (amire komoly esély van) akkor marad pasi. Thalassa vagy Thalassor. (PAC-man, ezúton is köszi a két diszkont vazsit a háttérben!)

A két griffes hősöm: Althran és Vymmon. Althran herceg világoskék lesz majd, Lothern színeiben, Vymmon pedig Avelorn hőse lesz. (Időnként BSB is.) Ők nagyon sokáig alapozottan, de darabokban feküdtek itthon egy dobozban, az utóbbi két játékban viszont használtam őket! Egyszerre, mind a kettőt. Tudtam persze, hogy kvázi életképtelen lesz ettől a sereglista, pláne, hogy először Tirold 4 RBT-je ellen, másodjára pedig Syryus 2 ágyúja és egy Helblastere ellen vittem őket... de már nagyon ki szerettem volna próbálni a griffeket. Az eredmény megérne egy külön posztot, remélem lesz rá időm. Nem fényképeztem le őket, hiszen még matt fehérek.

avelornsilverhelm2.jpg

Az avelorni nehézlovasság (Café latte osztag). A lovasok még mindig félkészek, nem kaptak fotót.

shadowlandsilverhelm2.jpg

Shadowland nehézlovasság. (A Rémálom osztag

rbt1.jpg

High Elf RBT - Még nincs teljesen kész, a világosbarna részeken javítanom kell és a fehéren még nincs wash.

helfphoenixguard1.jpg

10 Phoenix Guard. A köpenyek és a zászló még nincs kész.

helfphoenixguard2.jpg

Mint az látható, már megint nem fértem a bőrömbe és kétféle köpenyt festettem. Racionális oka mindössze annyi, hogy ha netán két blokk patyomkinfalut hoznék belőlük, könnyebb legyen megkülönböztetni az osztagokat. Megjegyzem: rendkívül ritkán hozok két blokk Phoenix Guardot. Mondjuk soha. De jobban érzem magam, ha felkészülök erre az eshetőségre.

helfswordmaster1.jpg

20 Swordmaster, akik közül 6 fő (a maszkosak) kisebbségi shadowlandi származású.

helfswordmaster2.jpg

A képen sajnos nem látszik jól, de a kardjaik csillámlanak, mert egy rész Runefang Steel festéket kevertem 2 rész Lothern Blue-ba.

helfswordmaster3.jpg

A shadowlandi (el)különítmény.

Egyelőre ennyi. Ha nagyon nagy igény mutatkozik rá, akkor újra lefényképezem a reavereket, akikről minősíthetetlenül csúnyán sikerült a hajnal fél ötös fotó, azért nem parádézik ebben a posztban a "Szivárvány Osztag". Megjegyzem, volna mit írni róluk, mert a festésükkel sokat kínlódtam. Nem is lett igazán jó az első öt, ellenben nagyon tanulságos volt velük dolgozni. Ráadásul fluff is jár hozzájuk: a csempájukat elneveztem Tiroldnak, és HarciMarci Hercegnek fogom használni a leendő Lothern témájú seregemben. (Többek közt Cyrus, Althran, az RBT, meg a Sea Guardok mellett.) Az okokra majd a következő, "reaveres" posztban térek ki...

UPDATE:

Ellyrian Reaver poszt (Tirold herceggel)

Bőrpáncélos Spearman osztag

 

Szerző: StyxWar  2014.08.29. 14:12 11 komment

Címkék: festés warhammer high elf island of blood Phoenix Guard RBT Silver Helms Swordmaster White Lion

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr526639997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lynx_ 2014.08.29. 15:45:37

Ha csak fele ilyen szépen tudnék festeni! A képek viszont továbbra is kicsik, így nem tudjuk teljes pompájukban megcsodálni eme remekműveket :). Nem akarnád feltölteni a képeket valami webes albumba teljes méretben?

Petrow 2014.08.29. 16:39:57

Valami lehetett a levegőben, mert nálam is pöttyre négykor riadt meg a fiatalúr :)

Swordmasterek fém vértjét hogy csináltad?

StyxWar 2014.08.29. 18:49:38

@Lynx_: De, de... tervezem. Még egy hasonló éjszaka, és az is meglesz. :)

StyxWar 2014.08.29. 19:05:01

@Petrow:

A fém vért festésének folyamata:

1, Citadel Skull White alapozó
2, "Azt a *kisípol, kisípol, kisípol* ...életbe, feketére kellett volna alapozni!!!"
3, Feketére fest minden fém rész alatt
4, Ecsettel Ironbreaker színű vonás minden egyes lemezvértdarabkára. A mélyebb részekből kilátszódjon a fekete alap. Ami nem lemezvért, az kevésbé munkás, ott csak a páncél mélyebb "rajzolatait" kellett feketén hagyni.
6, Runefang Steel "pötty" a lemezpáncéldarabok végére.
7, Nuln Oil wash
8, Egy még kisebb Runefang Steel "pöttyöcske" a lemezpáncéldarabok végére. (Ez még csak a command group figurákon van, a többire nem volt még időm.)
9, Runefang steel az élekre

MA5X 2014.08.29. 23:13:21

please nagyobb kepeket.

A mostaniak alapjan csak annyit tudok mondani, hogy a lovak es a kardmesterek neznek ki a legjobban. A repeater meg talan a leggyengebb kozuluk.

fem festes erdekes, 1 figuran probald meg, hatha gyorsithato:
(0. alapozo felfujasa)
1. ironbreakerrel teljes felulet lefest
2. nuln-oil-al elont (ez elvileg megoldja a fekete keretet ES az alapozo szin lenyegtelenseget is)
3. runefang steel az elekre/lemezek vegere/stb, mint most is.

normal esetben kb ugyanolyannak kellene lennie, csak gyorsabban, kevesebb lepesben. (az egyetlen, ami esetleg szukseges lehet az a runefang a nuln elott is, ami nalad a 6-os lepes)

StyxWar 2014.08.29. 23:46:06

@MA5X: Köszi a tippet! A White Lionok-on asszem ez lesz a menetrendem, de ott még nem tartok.

A "fekete keret" kihagyásával (pontosabban a wash-ra hagyásával) már próbálkoztam, (a Silver Helm lovasokon) de akkor sajnos nem igazán tetszett az eredmény. Persze egyrészt "ízlések és pofonok", másrészt a te verziódnak nyilvánvalóak az előnyei, főleg sebesség terén.

StyxWar 2014.08.29. 23:53:31

...jaés... annyi irányból érkezett igény a nagyobb képekre, hogy ígérem, jövő héten feltétlenül megcsinálom a netes fotóalbumot, nagyobb, jobb képekkel.

KVadász 2014.08.30. 10:04:09

Nagyon szep, egységes, jo koncepcioju sereg. Kellemes a szemnek. Gratula.

Viharmadár, Vihar 2014.09.01. 19:50:30

Szép hangulatos a sereg! Csak így tovább...
süti beállítások módosítása