highelf2.jpgAz elfeket a Régiek (Old Ones) teremtették, nagyjából a törpékkel egyszerre. (Azért nem „Ősöknek” fordítom a kifejezést, mert az túl csillagkapus lenne.) Addigra a slannok már a Régieket szolgálták, az elfeket pedig az ő gondjaikra bízták. Az új faj gyorsan elleste a gyíkemberektől a túlélési praktikákat, hogy saját civilizációt építhessen. (A törpék is, de róluk máskor ejtek majd szót.)

Az emberekhez képest az elfek magasak és karcsúak, majdnem tökéletes fizikumúak. Nehezen betegszenek meg, és hacsak erőszakos halált nem halnak, akár több ezer évig is élhetnek. Három nagy csoportjuk létezik, de valójában egyetlen fajhoz tartoznak. (High Elf, Dark Elf, Wood Elf.) Csak kulturális különbségeik választják el őket: ha egy sötét elf például nemes elfnek öltözne és úgy is viselkedne, senki sem venné észre a különbséget.

Az elfek történelme – dióhéjban

Az elfek sokat tanultak mestereiktől, a Slannoktól, és robbanásszerűen fejlődtek. Idővel a Régiek áttelepítették az új népet az Óvilágból Ulthuan kontinensére. (Egyesek szerint azért, hogy a törpékkel ne szurkapiszkálják egymást.) Az elfek elfoglalták és megszerették új területüket, amit ezentúl őshazájuknak tekintettek. Civilizációjuk idővel terjeszkedni is kezdett, vissza az Óvilágba: kolóniáik egyre népesebbek lettek.

darkelf.jpgA Régiek bukása után azonban vérzivataros időszak következett (aminek még mindig nincs vége). A Káosz hordái megtépázták az egész világot, és egymásnak ugrasztották az elfeket is. Ennek során konkrétan elsüllyesztették Ulthuan tetemes részét, ami érthető módon hatalmas károkat okozott az elfeknek. A forradalomban (Sundering) az elfek két frakcióra szakadtak: a sötét elfek (Dark Elf) átálltak a Káosz csatlósai közé és szakítottak Ulthuannal. A „maradék”, vagyis a Nemes Elfek (High Elf) úgy döntöttek, elhagyják óvilági kolóniáikat és visszavonulnak Ulthuanra. (Ebben szerepet játszott az is, hogy a törpékkel megromlott kezdeti jó kapcsolatuk, és egy ideig háború is dúlt köztük Szakállháború néven.) Ez a visszavonulás további szakadást okozott az elf nemzet berkeiben: sokan ugyanis nem voltak hajlandóak elhagyni az Óvilágot, és kikiáltották függetlenségüket. Az ő utódaik Loren Erdejében élnek a Warhammer jelenében, belőlük lettek az Erdei Elfek (Wood Elf).

woodelf.jpgSaját nyelvükön az elfek a három népet így hívják: Asur (High Elf), Durci Druchii (Dark Elf) és Asrai (Wood Elf).

Az elfelejtett testvér

A Tengeri Elfek (Sea Elves) azok az elfek, akik részben Ulthuan „Külső Királyságaiban” éltek, részben pedig az óvilági kolóniákon, amíg azokat el nem hagyták a Nemes Elfek. Ahogy nevükből is látszik, kitűnő tengerészek voltak, főleg kereskedelemmel és halászattal foglalkoztak. Legnagyobb és legfejlettebb kolóniájuk Marienburg Elf negyedében volt. A Warhammer Szerepjáték első kiadásában még szerepel ez a nép, (217. oldal) és a Warhammer Fantasy Battle Rulebook 3. kiadása is több helyen említi őket (195. 202. és 217. oldal), azonban soha ezután nem beszél róluk egyik könyv sem. A kultúrájukat, történelmüket egyszerűen belemosták a Nemes Elfek népébe. Lehet vitatkozni azon, hogy jól tették-e ezt a szabálykönyv szerzői, vagy sem. Az érvényben levő (8. kiadású) szabálykönyv szerint mindenesetre nem léteznek.

Források: (tények és képek)

warhammeronline.wikia.com
whfb.lexicanum.com

Szerző: StyxWar  2013.12.07. 06:23 Szólj hozzá!

Címkék: warhammer dark elf high elf wood elf fluff

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr475679270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása