purebloodalpha.jpgBevallom idegenkedtem az új Warmachine és Hordes kezdődobozok színes figuráitól. Azokra a nyalókákhoz csomagolt műanyag katonácskákra emlékeztettek, amiket kiskölyök koromban a sarki garázsboltban vettem a nagymamától kapott zsebpénzemből.

...de, mivel pofátlanul jó árban ajánlották a kezdőakcióban, és Zsolti barátom ráadásul átvállalta a rendeléssel járó nyűgöket, rávettem magam egy Orboros dobozra. Tettem mindezt azért, mert egyedül a kétfejű kutyából van már nekem, a többi figurából (Pureblood Alpha, Gorax, és az új warlock, Tanith) nem lett így sem duplikációm. Hallom, nem minden kezdődobozt "ráncfelvarrtak" ilyen sikeresen.

A kicsomagolás utáni élmények:

Szerző: StyxWar  2016.08.01. 21:14 Szólj hozzá!

Címkék: festés warmachine Hordes kezdődoboz battlegroup

doomwheelthumb.jpgElöljáróban elmondom, hogy ez nem az én Doomwheelem. Dzsoki tulajdona! Én csak kifestettem. Aratni majd ő fog vele. ( ...meg Dzsokit ismerve: átrohanni a saját osztagain és végül felrobbanni.) 

Mondhatnám, hogy milyen jófej vagyok, hogy ingyen kifestettem neki, de az igazság az, hogy én kuncsorogtam ki tőle, mert szerettem volna egy doomwheelen dolgozni, viszont spur vagyok ahhoz, hogy magamnak vegyek. Szóval Dzsoki bátran nálam hagyta a modellt, laza egy évre. (Még szerencse, hogy van neki másik, amivel addig is zavartalanul tudta aprítani az ellenfelet és/vagy a saját patkányait.) Nem mintha egy évig tartana kifesteni ezt a modellt, csak ...ööö... hagytam alaposan megszáradni az egyes festékrétegeket. Nnna. A lényeg az, hogy ezúton is köszönöm a türelmét.

Térjünk is a technikai részletekre:

Szerző: StyxWar  2016.06.16. 12:42 2 komment

Címkék: festés warhammer skaven citadel doomwheel

kirathumbpic.jpgBár a high elfek igazán nem panaszkodhatnak a lord és hős kategóriájuk elhanyagoltságára, én azért konvertáltam néhány tisztet. Részben az egyediség kedvéért, részben meg azért, mert sajnáltam veszni hagyni a kimaradt alkatrészeket. Az eredmény nem tökéletes, de mégiscsak jobb, mint egy kupac bitz, ugye! ...um... ugye?

Ebben a posztban Kirát mutatom be, az Avelorni Hadtest egyik kapitányát. Többnyire akkor toborzom be, ha a Főnixőrök osztagába kell egy +2-es kard, (...hogy üssenek is, ne csak állják) vagy a Lándzsások élére egy Crown of Command (...hogy ne ijedjenek meg a hátsó sorok rohamos fogyatkozásától).

Szerző: StyxWar  2016.04.05. 08:53 2 komment

Címkék: festés konverzió high elf Sisters of Avelorn Spearman

highelfarchersgreenyellow3.jpgAhogy azt néhány korábbi posztomban említettem, alaposan megbonyolítottam a saját életem high elfek ügyében: nem tudtam dönteni a színsémák között, ezért kettőt elkezdtem, és tervezek egy harmadikat. A seregem egy részét Avelorn zöldjében képzeltem el, másik részét Nagarythe tartomány sötétkék-szürke-fekete-lila színeiben. (Az előkészítés alatt álló hadtest pedig Lothern világoskékje.)

Mióta sikerült kifestenem egy osztag íjászt, Avelorn felülreprezentált a projektben: az egész jól sikerült lándzsások és Silver Helmek mellett egyelőre pigmenthiányos RBT-k, White Lionok, Sisters of Avelorn és egy marék nemes jelenti a seregem gerincét.

Szerző: StyxWar  2016.03.23. 14:37 2 komment

Címkék: festés íjász high elf Avelorn

styxorborosargus1thumb.jpgMajdnem egy évnyi heveny wargame-kerülést okozott nálam az Age of Sigmar. A rehabilitációs terápia fontos része lett a Warmachine/Hordes játék, aminek a szabályait anno meg is tanultam, de egy laza 5 hónapos munkahelyi programsűrűsödés alatt mára el is felejtettem. 

Rendes fényképező apparátusom még mindig nincs, de azért megpróbáltam valamennyire értékelhető fotót hozni a blogra Orboros kétfejű kutyáiról: íme Argusz és Morgusz!

Szerző: StyxWar  2016.03.18. 12:09 Szólj hozzá!

Címkék: festés Hordes Orboros Argus

Bocs, ígérem leállok, de ez kihagyhatatlan... :)

Itt egy cikk is (angolul), ami szépen összefoglalja a problémákat: Age of Sigmar Review

Szerző: StyxWar  2015.07.08. 08:28 Szólj hozzá!

Címkék: warhammer warhammer szabályok Age of Sigmar

Nincsenek ponthatárok, csak figuralétszám? De jó! Hozok 10 sárkányt az ellenfelem 10 goblinja ellen. ...ja, nem. Ki se próbálom, ennél nekem drágább az időm.

Szerző: StyxWar  2015.07.05. 11:43 4 komment

Címkék: warhammer fluff warhammer szabályok Age of Sigmar

sheridanthumb.jpgIsmét nekifutottam a fényképezésnek: megpróbáltam értékelhető fotókat készíteni az utóbbi pár hónap munkájáról. Nem sikerült.

Rengeteget festettem, konvertáltam ugyanis. Sajnos a telefonom továbbra is oldschool stílusban nyomja: tökéletesen alkalmatlan bármi másra a telefonáláson kívül. (Ja, nem: az ébresztőórája is jól működik.) Lehet, hogy még az is jobb lenne, ha Paint-ben lerajzolnám a figuráimat. Egérrel.

...pedig még a természetes napsütést is megpróbáltam kihasználni a kertben. 

A képen Sheridan herceget látjátok, Avelorn tartomány színeiben, félkészen. A "félkészség" azért nem látszik, mert a kép totál homályos. Nem, akkor sem lesz jobb, ha kinagyítod.

Szerző: StyxWar  2015.05.08. 11:31 1 komment

Címkék: konverzió high elf

Hátöö... utolsó találkozásunk óta: Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok. Valamint csészealjtól és egyéb repülő porcelántól mentes Valentin napot. Lassan már itt a Húsvét is, szóval nekiállok megkeresni a tavalyi nyúlogre méltó utódját.

...de addig is, bréking nyúz: Tirold abbahagyta a Warhammert. Annyira, hogy még - az amúgy igen komoly létszámú - elf seregét is eladta. Ezt részben azért jegyzem le, mert kedvelem Tiroldot, és rosszul érintett a kapitulálása, másrészt azért, mert a többiek már fogadásokat kötnek arra, hogy mennyi idő múlva, és milyen sereggel tér vissza. (Jelenleg az "all-undead, a kilencedik kiadás után" vezet. Tétre, helyre, befutóra.)

Gondoltam, ez elég komoly indok arra, hogy bemutassam a blogon a Tirold herceg nevű bábúmat.

Szerző: StyxWar  2015.02.16. 23:49 2 komment

Címkék: festés high elf fluff Ellyrian Reaver

whitelion1.jpgElf 1: Te haver... a patkányok beszaladtak a toronyba. Most mi legyen?

Elf 2: Ereszd rájuk a macskákat.

Elf 1: Nem lehet. Nem férnek be az ajtón. Meg különben is, ide vannak kötve a szekér elé.

Két hete játszottam egy meccset Dzsoki skavenjei ellen 2500 pontból. A legnagyobb tanulsága a csatának az volt, hogy a szekerek nem tudják megostromolni az épületbe behúzódott ellenséges osztagot. ...meg az, hogy jobban kellene ismernem a szabályokat. Szóval össze is szedtem gyorsan az épületekre vonatkozó "apróságokat", hogy legközelebb kevesebb marhaságot csináljak a pályán.

A teljes csata leírásával nem fárasztalak titeket: annyi a lényeg, hogy egészen az 5.körig full nyerésre álltam, de menet közben valaki belefirkált a Sors Könyvébe (valószínűleg én voltam) és egyetlen kör alatt megfordult az állás. Csúnyán kikaptam. A tanulságokat alább sorolom.

Szerző: StyxWar  2014.12.11. 15:54 3 komment

Címkék: csata warhammer high elf skaven warhammer szabályok White Lion