Hátöö... utolsó találkozásunk óta: Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok. Valamint csészealjtól és egyéb repülő porcelántól mentes Valentin napot. Lassan már itt a Húsvét is, szóval nekiállok megkeresni a tavalyi nyúlogre méltó utódját.

...de addig is, bréking nyúz: Tirold abbahagyta a Warhammert. Annyira, hogy még - az amúgy igen komoly létszámú - elf seregét is eladta. Ezt részben azért jegyzem le, mert kedvelem Tiroldot, és rosszul érintett a kapitulálása, másrészt azért, mert a többiek már fogadásokat kötnek arra, hogy mennyi idő múlva, és milyen sereggel tér vissza. (Jelenleg az "all-undead, a kilencedik kiadás után" vezet. Tétre, helyre, befutóra.)

Gondoltam, ez elég komoly indok arra, hogy bemutassam a blogon a Tirold herceg nevű bábúmat.

tiroldherceg.jpg

Igen, jól látjátok. Ez egy Ellyrian Reaver champion figura, aminek még be sem fejeztem a festését. Ez van.

Joggal merül fel a kérdés a többi hadvezértársamban, hogy róluk miért nem neveztem el figurát. Nekik üzenem: ami késik, nem múlik! Néhányukra már van is tervem, csak például Pusztival még bajban vagyok, mert orkom nincs.

Tirold herceg festésével sajnos sokat bajlódtam. Részben a korábbi cikkben már taglalt Citadel Wash-problémák miatt kétszer is át kellett festeni, ami nem tett jót az egyébként csodálatosan faragott, részletgazdag figura finom vonásainak. A végére már annyira elegem volt belőle, hogy az ecsetvonásaim is hanyagabbak lettek: eluralkodott rajtam a "mindegy, csak legyünk már túl rajta" életérzés, ami korábban csak a pénteki munkanapokon volt jellemző rám. Meg a csütörtökökön.

A ruhán a főbb színek: a Tunderhawk Blue régebbi kiadású tégelye, Lothern Blue, Yriel Yellow. E két utóbbi szín a világosabb részeken Ulthuan Grey-el keverve. Sárga és kék wash próbálkozás... bár ne tettem volna!!! A páncél a szokásos Ironbreaker + magasabb részeken Runefang Steel után Nuln Oil wash. A ló színe ötletszerű és megismételhetetlen arányban kevert fekete és Ultuan Grey. 

A herceg még jócskán félkész állapotú, de legalább már észre lehet venni a harcmezőn, és nem egy "láthatatlan lovas" az egyik Silver Helm lovamon. Eredetileg csak addig akartam Lord kategóriában megtartani, amíg be nem szerzek egy eredeti, (vagy ahhoz közelítő) gyári herceget, de a csaták során annyira a szívemhez nőtt a figura, hogy már eldöntött tény: később sem fogom a dobozban hagyni őt. A festése sajnos sosem lesz már tökéletes, de sokat lehet javítani rajta, ha egyszer rászánom végre magam.

A Harcimarci Herceget az esetek többségében ebben a felszerelésben hozom: Elf barded steed, Dragon armour, Giant VAGY Ogre Sword, Enchanted Shield, Dawnstone. Néha kap más nyalánkságot. Előfordult már például, hogy Talisman of Preservationnal jött, és "csak" Sword of Might-ot kapott a mágikus pajzs mellé. Ebben az esetben volt nála kopja is, bár csak azért, mert maradt rá pontom véletlenül. (Valamint, a háta mögött volt egy Life mágus, aki fél szemmel rá figyelt, bár ez nyilván a szokásos felesleges túlbiztosítás volt a részemről.)  

Ami a harcértékét illeti: sokszor hoztam csatákban, és mindig jócskán megérte a pontját! Főleg, ha hű századosa, a lovas BSB-m is vele volt. (Igen, neki is van neve, Calastar. Sosem titkoltam, hogy defektes vagyok.) A Tirold herceg és/vagy varázstárgyas-lovas BSB mindig komoly ütőerőt képvisel elf körökben, és jobbára Silver Helmek, esetleg Dragon Prince-ek körében utaznak. Tirold eddig egyetlen egyszer vesztett csatát: amikor egyenként kilőtték/kiütötték mellőle az összes Silver Helmet és csak dupla egyes LD-teszttel maradt volna a helyén. Nos, akkor gyors lefolyású fejgörcsként illant el a pályáról egyetlen kör alatt. Ami komoly károkat tud benne okozni, az jobbára csak a mellvértjébe cuppanó ágyúgolyó, valamint bármilyen No-Armour Save-es lövedék. Kivéve, ha valamiért ezek lángolnak, mert tűz ellen a varázspáncélja 2+ wardot ad. Minden mást leporol magáról, vagy még röptében keresztülszúr a kardjával.

A többi High Elf generálisnak -ha esetleg még nem próbálták volna- melegen ajánlom a nehézlovas-varázskardos Harcimarci Hercegek felfogadását. Jómagam most egy ideig tartózkodni fogok a bevetésüktől, mert a potenciális ellenfeleim is olvassák a blogom.

szivarvanyosztag2.jpg

Szerző: StyxWar  2015.02.16. 23:49 2 komment

Címkék: festés high elf fluff Ellyrian Reaver

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr267181575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edlen 2015.05.20. 12:49:31

Mikor lesz már következő bejegyzés? :-P

StyxWar 2015.05.20. 22:53:58

Pár napja volt. :P
süti beállítások módosítása