Nemrég panaszkodtam a Citadel Wash tégelyeim miatt, különösen a Seraphim Sepia akasztott ki. (Tudjátok, az opálos trutyi miatt, amit a figurán hagy.) Természetesen először magamban kerestem a hibát, és sokáig próbálkoztam elkerülni a szürkésfehér szutykot. Kentem vastagabban, vékonyabban, óvatosabban, hanyagabbul. Nem sikerült, a kosz megmaradt. Már azon voltam, hogy kidobom a tégelyt: csak Syryus barátom szörnyülködése ("Basszus, majdnem 1000 forint egy tégely!") akadályozott meg. ...valamint Pati kommentje, amiben a citadel washok extrém víziszonyát jegyezte meg. 

Szóval, a Seraphim Sepia majdnem olyan, mint a Szörnyecskék: csak ez, ha víz éri, nem szaporodik, hanem egyből vadállattá változik.

tumblr_lqeadkIaDJ1r1byw2o2_500.gif "Figurááát, figuráááát! Had tegyem tönkreeeee!"

 Szóval tovább törpöltem, főleg miután Pati magyarázata bogarat ültetett a fülembe. Lett is eredménye.

A következő megoldásra jutottam: több órát vártam, hogy a figurán tökéletesen megszáradjon a legutolsó festékréteg is, és utána csontszáraz ecsettel kentem fel - nagyon vékonyan és óvatosan - a Seraphim Sepia washt. Tádámm! Nem jött elő az opálos trutyi.

Tehát az a lényeg, hogy a wash a legcsekélyebb mennyiségű vízzel se érintkezzen: fontos, hogy tényleg teljesen száraz legyen a figura és az ecset is. Ha kicsit is nedves valamelyik, akkor jön a fehéranyag! ...umm... ez így visszaolvasva csak nekem hangzik furának?

A "csontszárazság" ellenére a kapott réteggel korántsem vagyok elégedett, mert valahogy fádnak, tompának tűnik az eredmény. Meg macerás is, hogy ennyit kell várni a száradásra. (Sajnos fotóra ne számítsatok, mert úgyse látszana rajta rendesen a "tompaság". Nincs jó gépem hozzá.)

Az biztos, hogy ha egyszer ez a tégely Seraphim Sepia (vagy bármely más Citadel wash) elfogy, újat nem veszek helyette, hanem Army Painterre váltok. ...de amíg ez az adag még kitart, elevickélek vele.

Remélem segítettem azoknak, akik hasonló problémával küzdenek.

Szerző: StyxWar  2014.10.01. 13:55 2 komment

Címkék: festés wash citadel

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr866749829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syryus 2014.10.01. 22:39:18

Híres vagyok jeeeee :), idéztél tőlem a blogodban! Amúgy a szörnyecsés GIF nagyon ott van :). Érdekes nekem is pont ez jutott eszembe utoljára már a nuln oilt is nagy műgonddal csontszáraz ecsettel mertem felkenni.Én sárgára használtam a sepiat de nekem sem jött be annyira az eredmény.Bár lehet az army painter washal is ilyen lenne.

StyxWar 2014.10.02. 17:13:40

@Syryus: ...bááár ennyi elég lenne, hogy híres lehess! :D

Egyébként a Quimby örökbecsű sora jutott eszembe erről: "Mer'amúgy világhírű vagyok, csak a Világ nem tud róla."
süti beállítások módosítása