skavenlizard.jpgFélelem és rettegés Fábiánsebestyénen, III. csata - Páros mérkőzés, 4x1500 pont Lizard és Dwarf kontra Skaven és Helf

A "tábor" szombat délutánja/kora estéje egy igen fura meccsel telt: Négyen játszottunk, és sorsolással döntöttük el, ki kivel lesz. Megegyeztünk, hogy bárki is a skavenek társa, nem számoljuk a szövetségből adódó negatívumokat. Ahhoz mindannyian túl nyűgösek voltunk, de Puszti különösen. (Lásd később, hogy miért.)

Dombi (aka Laci) - aki kezdő játékos és ez a legelső meccse volt - törpéket hozott, mert ezzel a sereggel kacérkodik. Remélem meggondolja magát és hoz valami szimpatikusabbat. :P

Puszti - Mindenki meglepetésére az eddigi három serege mellé (Ork, DE, HE) beújított egy Lizardman hadtestet. Persze mindenki szekálta érte, de igazából a többség örült neki, mert a gyíkok eddig hiányoztak a szegedi (sőt: majdnem az egész Csongrád-megyei) repertoárból. Eddig csak Bobinak voltak, de ő alig játszik.

Dzsoki - A Tomb Kingeket már megmozgatta a táborban, ezért most a Skaveneket vitte sétálni.

Styx (aka Én) - Helf. Mi más?

Mint az a címből és alcímből kiderült, a sorsolás a patkányok mellé rakott engem.

A csata számomra nagyjából a helyezkedésről és támogatásról szólt, mert vittem ugyan egy nagy kocka White Liont, de a többi egységem inkább az ágyúvadászatra lett volna jó... ha sikerül az ellenfél vonalai mögé kerülnöm. De nem sikerült. Legalábbis nem elég korán. A lényeg a Stormvermineken múlt, amik a Lionok mellett meneteltek előre a Saurus horda ellen, valamint a skavenek rengeteg lövésén, amik pár kör alatt leradírozták a gyíkokat a pályáról. Ettől Puszti be is fordult: a negyedik körben fogta magát és visszavonulót fújt a gyíkjainak. A maradékot konkrétan lemasíroztatta a pályáról szánt szándékkal. Azt mondta azért teszi, mert ez a meccs már elveszett, fölösleges tovább kínlódni vele. Részben igazat kell adnom neki, mert igazi csapásmérő egységük a saurusok veszte után nem maradt, de akkor még szinte érintetlen volt a törpe hadtest, szóval szerintem egy döntetlenre még esélyesek voltak. Mondom, szerintem. Ettől függetlenül, ha velem történik ilyen, egy "páratlan" meccsen tuti, hogy ugyanígy döntöttem volna. Filozófiai mélységekbe most nem mennék bele.

Miután Puszti kapitulált, a törpék (és hadvezérük) felszívta magát és csakazértis a pályán maradt az utolsó leheletéig.  Törpéhez méltóan. Ez a mészárszék elpárologtatta az én maradék kitartásomat: kidőltem a pálya mellett és Dzsokira hagytam a mérkőzés befejezését. Győzött a Skaven-Helf szövetség, de helyesebb azt mondani, hogy "Dzsoki nyert", mert én nem sokat tettem hozzá ehhez.

Tapasztalatok:

- A törpe/lizardman szövetség egy nagyon ütőképes páros! Igaz, most valahogy nem volt szerencséjük. Ha a törpe lő, ahogy a csövön kifér, a lizardman meg őrzi az ágyúkat, bajban van az ellenfél: az se jó, ha közel megy, meg az se, ha távol marad.

- A kaméleon szkinkek különösen extranagyon baromira bosszantóak.

- A szalamandrák veszélyesek! Csak az menjen a közelükbe, akinek 2+ wardja van tűz ellen. Mondjuk a Dragon Prince-ek. Vagy egy sárkány. Kár, hogy most egyiket se hoztam.

 

A fábiánsebestyéni tábor többi meccse:

Revans a Tomb Kingek ellen

Vámpír termékbemutató

Friss meleg a lókolbász!

A két forrása: DeviantArt (MinionofSloth)

Szerző: StyxWar  2014.07.17. 14:37 2 komment

Címkék: törpe csata battle report high elf skaven csatajelentés Lizardmen Dwarfs

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr936515333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fattyú 2014.07.21. 11:02:10

Szvsz sosem szabad feladni. A régi könyv szerint a feladás tökéletes vereség: minden pontot megadsz, és nm kapsz semmit. Emiatt még a leggázabb helyzetben is érdemes volt küzdeni. Arról nem is beszélve, hogy páros esetén kitolás a másikkal.
És végül? Hogy menetelt le a pályáról? Csak üldözéssel és meneküléssel lehet elhagyni az asztalt, ha a scenario nem ír mást.

StyxWar 2014.07.21. 14:05:41

@Fattyú: A "feladás vagy folytatás" kérdésében csak arról tudok nyilatkozni, hogy ÉN miért adom fel a mérkőzést, ha veszett fejsze nyele még a döntetlen elérése is: időt spórolok vele. Sokat. Többször is előfordult már, hogy a tökéletesen reménytelen mérkőzést feladtam, és így volt még idő egy második meccsre aznap. Biztos vannak, akiknek ez nem számít, de nekem nem mindegy, hogy havonta egy vagy két csatát játszok. (...bár most nem panaszkodhatok, nyár közepére besűrűsödtek a lehetőségeim.) ...ja és persze az sem mindegy, hogy mi nem szoktuk "összeírni" a megszerzett pontokat. Ergo tök mindegy, hogy 200 ponttal vesztek, vagy 2000-el.

Lemenetelés: Hát, végülis hagytuk lemenni. De vehetjük úgy is, hogy a pálya szélén megálltak az egységei, háttal az ellenségnek.
süti beállítások módosítása