beastlord.jpgVannak dolgok, amiket logikus érvekkel meg lehet támogatni, magyarázni. Na, ez nem ilyen. Vettem egy Beastmen Battaliont. (...és egy plusz Ungor dobozt.)

Van azért néhány (szubjektív) érv, ami mellette szól:

1, Tetszenek a figurák.

2, Nagyon szeretem a High Elfeket, nem bántam meg, hogy ezt a frakciót választottam, de kell egy kis változatosság. (Igen, van néhány skavenem, logikus lett volna azokat gyűjteni és nem kezdeni egy harmadik frakcióba. Viszont bár a patkányok gyönyörűen faragott figurák, a játékstílusuk, speciális szabályaik nem állnak közel hozzám.)

3, Arra jöttem rá, hogy festeni jobban szerettem a szörnyeket, mint a Helfeket. Az egyenruha hiánya felpezsdíti a fantáziám. Khm.

4, Olcsóak az egységek. (Már, amennyire a GW-nél "olcsónak" számít bármi is.) Ezért egy kis létszámú B seregnek ideálisak.

5, Ide akartam írni, hogy "Persze, harmatgyengék, de jön az új seregkönyv, és abban majd jól fel fogják pumpálni a Beastmen frakciót", ....de ebben azért nem vagyok olyan nagyon biztos. Persze, minden logikus (és mocskoskapitalistaimperialista) közgazdasági érv amellett szól, hogy a GW (megint) alaposan felborítsa a játékegyensúlyt és a Beastmen legyen az új WoC, de nem vennék mérget rá, hogy az illetékes marketing"szakember" ezt felfogja. Még azon se csodálkoznék, ha a Káosztörpék után mennének a levesbe ők is.

6, Elfelejtettem, hogy ide mit akartam írni.

Na, a lényeg, hogy most van itthon 10 Ungor Raider (összerakva, kifestve nagyjából ttq minőségre), 10 Ungor kereten, (ezek majd pajzsos-kardosak lesznek), 20 kétfegyveres Gor (10 már összerakva, majdnem készre festve és 10 még kereten), valamint 10 Bestigor (kereten). 

Jelenleg azon tanakodok, hogyan készítsek két Gorból inkább két sámánt. Nem nagy kunszt, de szeretném a maximumot kihozni a projektből, szóval alaposan át kell gondolnom. A Bestigorok is könnyen lehet, hogy megfogyatkoznak: szükségem van ugyanis egy Beastlord-ra és és Wargor BSB-re. Először húztam a szám, hogy így hiányos lesz a szép "kerek" tízes Bestigor osztagom, de inkább két rank-and-file figurát proxizzak, mint a Generálist meg a BSB-t! (Meg aztán, 10 Bestigor úgyis csak arra jó, hogy az ellenfél csípőből szétlője őket, mint Mad Max a kardos ipsét.)

Az biztos, hogy a skavenjeimet beforgatom proxinak: a 40 Clanratom nagyon jó lesz ungornak például. Sajnos a talpméretük miatt csak annak, a Gor és Bestigor osztag ugyanis egyel nagyobb base-en ácsorog.

A Beastmen taktikához és a konvertáláshoz találtam két nagyon hasznos linket: 

- Hogyan hozz ki legtöbbet a Beastmen Battalion dobozból

- Beastmen seregkönyv elemzése egy hozzáértőtől

Mindkét link angol nyelvű. Ha van igény rá, lefordítom, de valahogy nem érzem úgy, hogy Beastmen játékosok tömege követelné ezt tőlem. ...meg aztán, ha minden jól megy, a seregkönyv elemzése úgyis elavul pár hónap múlva.

....ááá eszembe jutott, mi a 6. pont: a fantáziadús és viszonylag olcsó figurák remek konvertálási lehetőséget adnak, és ezeken gyakorolhatok, mielőtt a Helfekhez mernék nyúlni.

UPDATE:

7. pont: A közelemben (sőt, kis túlzással az egész országban) senkinek sincs beastmen serege. Nem fogok úgy járni vele, mint a Helfekkel. "Ó, neked IS high elfjeid vannak?"

Szerző: StyxWar  2014.04.06. 00:02 2 komment

Címkék: konverzió beastmen

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr75957193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamás Sziráczki 2014.04.07. 08:49:01

Bótolj' SomiTomival konvertáláshoz. Biztos van kimaradó Káoszharcos cucca a BSB-nek, Generálisnak. De a Marauderek közül is lehet tudna valami jót adni és szerintem egy kis GS és voalá! :D Köv Festős Szeánsz Projekt is megvan :)
süti beállítások módosítása