Hatred: A model striking a hated foe in close combat re-rolls all misses during the first round of combat.

Magyarul: Gyűlölet: A figura, amelyik az általa gyűlölt ellenségre csap, újradobja az elhibázott támadásokat a roham első körében.

Kezdem karmának felfogni, hogy az utolsó három mérkőzésemet az ellenfeleim Hatred szabálya fémjelezte. Egy hónapja a Tomb Kingek Necrotech-je keltett gyűlöletet ellenem a Tomb Guard kockában, most szombaton pedig Pusztinál, a Sasfészekben a törpék és a Dark Elfek utáltak.

Két csatát játszottam, mindkettőt 1500 pontból: először Envoy "új törpéi" ellen, majd Puszti Dark Elf hadseregével szemben. Mindkettőben jelentős szerep jutott a Hatred szabálynak. SomiTomi WoC serege ellen most nem volt időm kiállni, de biztos ők is utáltak volna. :)

Nemes Elfként eddig nem sok figyelmet szenteltem a Hatred szabálynak, lévén abban szocializálódtam, hogy úgyis újradobom a rontott ToHit-eket. Nem csak a roham körében. (Always Strike First fajspecifikus szabály + magas kezdeményezés miatt.) Most azonban a saját bőrömön éreztem, milyen kényelmetlen is ez az újradobósdi az ellenfélnek. Azt hiszem, ez megtanított értékelni a "beépített újradobást".

Az interneten találtam egy plusz mondatot a Hatredről: 

Units must pursue hated units defeated in combat, they cannot test on leadership as usual. If they overtake fleeing enemies, they always overrun.

Magyarul: Az egységeknek muszáj üldözniük a gyűlölt menekülő egységeket a csatában, nem tehetnek Leadership tesztet, ahogy szokás. Ha elkapják a menekülő ellenséget, mindig tovább rohamoznak.

Az eddigi játékaimban pont nem volt rá szükség, szóval nem lett kihagyva, de mivel a szabálykönyvben nem szerepel ez a mondat a "Hatred" címszónál, biztos sokan kifelejtik. Már, ha egyáltalán tényleg érvényes... Tényleg érvényes? Nem egy korábbi kiadásból való?

Szerző: StyxWar  2014.04.02. 01:19 2 komment

Címkék: törpe dark elf high elf warhammer szabályok Dwarfs

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr795889862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olajosg 2014.04.07. 15:21:44

ööö szerintem az internetes illető kevert valamit, ez nem hatrednél, hanem frenzynél van.

StyxWar 2014.04.07. 17:14:14

@Gábor Olajos: Köszi! Gyanús is volt az a "Leadership-dobás"-ra utaló rész.
süti beállítások módosítása