charge1.jpgAz esti olvasmányom hetek óta a Warhammer szabálykönyv, de túl lassan haladok vele. Annyira fáradtan kerülök ágyba, hogy egy oldal után ráalszok a könyvre. Már egészen bevésődött a Pavlovi reflex: meglátom a szabálykönyvet és csukódik is lefelé a szemem. Szóval más megoldást kellett keresnem, hogy meg is ragadjon bennem valami a szabályokból, ne csak azt érjem el az olvasgatással, hogy éjjel orkokkal álmodok. Sok videót megnéztem, legtöbbet tökéletesen feleslegesen. Sajnos a YouTube videó posztolásánál nem előfeltétel a szakmai tudás, vagy az élvezhető minőség. Az is gondot okozott, hogy sok régi videó is fent van, ami a maga idejében biztos hasznos infókat adott, de mára elavult.

Végül mégis találtam olyat, ami tetszett: a MiniWar Gaming képes volt a kamera elé egy érthetően beszélő pasit keríteni, a kamera mögé pedig egy plusz embert, aki adott esetben a zoom gomb megnyomására is képes. (Ja, és _kamerát_ is szereztek, nem csak egy okostelót - no offense, mostanában már némelyik teló kenterbe veri a kamerákat, de ez két éve még nem így volt.) A 8. kiadás alapján készítették a kisfilmet, tehát pillanatnyilag up-to-date.

Figyelmeztetés: A filmecske angol nyelvű! Plusz csak a kezdőknek hasznos, mert a lecsupaszított alapokat magyarázza el.

Warhammer Tutorial 1 - bevezető, pl a kör fázisai

Warhammer Tutorial 2 - roham, közelharc és sebzés

Warhammer Tutorial 3 -  csata pontjainak kiszámítása, leadership dobás, elfutás-üldözés

Utóirat: A MiniWar Gaming cég mottója: "We work, so you can play." (Mi dolgozunk, hogy te játszhass.) Én is ilyen munkát akarok.

Szerző: StyxWar  2013.11.23. 08:43 1 komment

Címkék: tutorial warhammer warhammer szabályok

A bejegyzés trackback címe:

https://styxmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr385650731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogesz001 · http://arhk.xszerver.hu 2013.12.02. 15:55:04

Hát a legjobban úgy is a "terepen" tanulod meg a szabályokat. Aztán amit nem tudsz, megnézed. Tapasztalt játékosoknál is előfordul néha, hog yutána kell nézni valaminek, mert ritkán kerül elő és nem tudja az ember fejből.
süti beállítások módosítása